Diari La Veu del País Valencià
El govern de Castelló exigeix al PP que es disculpe per les calúmnies sobre la campanya ‘Benvinguts a casa!’

El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha exigit a la portaveu municipal del Partit Popular, Begoña Carrasco, “que demane disculpes i que retire les calúmnies que ahir va fer a les xarxes socials contra el govern municipal”. Carrasco va denunciar aquest dimarts en una publicació al seu mur de Facebook una campanya a favor del valencià que es va posar en marxa l’any passat a Castelló a través de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) i que també funciona en altres municipis com Moncofa i Benicàssim, on governa el Partit Popular, a més de l’Alcúdia, Gandia, Godella, Montserrat, Muro, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Silla i Xixona.

La campanya ‘Benvinguts a casa!’, presentada a Castelló en febrer de 2017, consisteix a repartir als nounats caixes de benvinguda que contenen un pitet i un adhesiu per als vehicles, a més d’una carta i un fullet informatiu sobre l’objectiu d’aquesta campanya lingüística. La finalitat, segons es va explicar en el seu moment, és la de “convidar els pares a normalitzar l’ús de la nostra llengua a l’hora de posar-li el nom o començar a parlar i relacionar-se amb el nounat”. També hi ha recomanacions sobre com normalitzar el cognom, una possibilitat –la de corregir ortogràficament els cognoms– que es va aprovar pel Reial Decret 193/2000, signat per la ministra de Justícia Margarita Mariscal de Gante Mirón, en el govern d’Aznar.

Una de les afirmacions publicades per Carrasco al seu Facebook era que aquesta carta amb recomanacions s’enviava personalment als pares. La portaveu del PP a l’Ajuntament es preguntava com haurien obtingut les dades personals. La veritat, però, és que el document, que no està personalitzat, va inclós en el lot de regals i qui fa l’entrega és Sanitat. A més, no és una particularitat de la campanya de Castelló, sinó que el poble veí, Benicàssim, també ho fa així. Qui signa aquesta carta és l’alcaldessa ‘popular’ Susana Marqués Escoín.

Davant d’aquesta situació, Garcia ha manifestat que “és del tot indecent que la senyora Carrasco insinue falsedats sobre una campanya lingüística que s’està fent al nostre país des de fa molts anys i que fan els governs del Partit Popular”. El regidor ha assenyalat que “el govern de Castelló està fent exactament la mateixa campanya que el govern de l’Ajuntament de Benicàssim”. A més, ha denunciat que la “fòbia” del PP “cap al valencià i el seu odi a tot el que fa el bipartit ha fregat ja el ridícul”.

Garcia apunta que Begoña Carrasco “ha encetat una carrera amb Ciudadanos per a veure qui és més d’extrema dreta i sense ser conscients que en eixa carrera perdrà ella i, a sobre, perdrà la societat de Castelló que està sotmesa a una crispació innecessària”. Per aquest motiu, el regidor de Normalització ha lamentat que “no pot ser que una campanya informativa assumida per tots els partits polítics es convertisca en un conflicte només perquè ella vol traure-li rèdit electoral al que està passant en una altra autonomia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa