Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana la dimissió de Nomdedéu per comparar Eva Ortiz amb un ximpanzé amb una ballesta

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha escrit un missatge al seu compte de Twitter on assenyala que el PPCV “voldria canviar Bonig però l’alternativa és com un ximpanzé amb una ballesta” al costat d’una notícia sobre la secretària general del PPCV, Eva Ortiz.

La mateixa Ortiz ha reclamat tot seguit el “cessament fulminant” d’aquest càrrec públic. A més de les crítiques de diferents membres del PPCV en aquesta xarxa social, la diputada del PSPV en les Corts Ana Barceló ha condemnat aquestes paraules tot assegurant que “no és tolerable la desqualificació” i el síndic, Manolo Mata, ha escrit en el seu compte que li sembla “una barbaritat eixa manifestació pública d’un membre del govern valencià i ha de ser rectificada immediatament”.

Nomdedéu ha contestat Mata: “I així ho he fet, m’he disculpat per haver usat una metàfora desencertada per a resumir el que diu l’article: no apuntar abans de disparar”. Així ho ha explicat també a altres persones que li han retret el comentari. El polític nacionalista ha admés que “segurament podria haver trobat una millor metàfora per a definir l’actitud de qui dispara sense apuntar”.

La secretària general del PPCV, directament al·ludida, ha demanat al president de la Generalitat, en un comunicat, el “cessament fulminant” de Nomdedéu després d’aquestes últimes “agressions verbals” i de les declaracions “masclistes i misògines”.

Ortiz ha advertit a Ximo Puig que si no destitueix Nomdedéu “serà còmplice de les paraules del seu secretari autonòmic” i s’ha preguntat també “on està ara Compromís, on estan els càrrecs de partit quan una dona és atacada pels seus companys”. La dirigent del PPCV també ha apel·lat a la vicepresidenta del Consell. “Oltra i els seus defensen les dones depenent del partit en el qual militen”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa