Diari La Veu del País Valencià
El Senat aprova per unanimitat la candidatura de la Cavalcada de Reis d’Alcoi a Patrimoni de la Humanitat

El Senat ha aprovat per unanimitat aquest dilluns una moció en la qual s’insta el Govern que inscriga la Cavalcada de Reis d’Alcoi com a candidata a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural de la Humanitat de la UNESCO.

En la comissió de Cultura tots els grups han donat suport a aquesta iniciativa presentada pel PP. El senador popular Agustín Almodóbar ha destacat els beneficis que reporta la festa al sector turístic valencià i ha afirmat que “el suport del govern estatal facilitaria el procés de la candidatura”.

Aquesta cavalcada és la més antiga del món, amb 152 anys d’històri,a i ja en 2001 va ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional. Per al PSOE aquesta festa representa la implicació i il·lusió dels veïns i la societat civil, ha assegurat la senadora socialista Rosa María Llogaret.

Mentre que, per part de Podem-En Comú Podem-Marea, Vicenta Jimémez ha recalcat que aquesta festa és la mostra de “com la societat civil agafa la cultura i la tradició i la converteix en cohesió social”.

La senadora ‘morada’ per València també ha destacat que, segons les dades de l’Ajuntament d’Alcoi, 195.000 persones van seguir la festivitat en 2016 des dels dies previs a la cavalcada fins al mateix dia 5 de gener. A més, l’Oficina d’Informació Turística va atendre més de 3.000 visitants des de l’1 de desembre fins al 8 de gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa