Diari La Veu del País Valencià
El jutge Llarena decreta llibertat sota fiança de 60.000 euros per a Marta Rovira

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decretat llibertat provisional per a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i li ha imposat una fiança de 60.000 euros. Ha adoptat aquesta decisió després d’escoltar la seua declaració durant poc més de dues hores i en resposta a les peticions de la Fiscalia i l’Advocat de l’Estat, que havien demanat llibertat amb fiança per a la número dos d’ERC. El magistrat ha desestimat la petició de VOX, que havia demanat presó sense fiança adduint que hi ha risc de destrucció de proves i de fuga.

El magistrat no ha concretat encara de quants dies disposarà Rovira per a fer efectiva la fiança. Previsiblement, ho farà aquest dimarts, quan comunicarà formalment la decisió a les parts en una interlocutòria. El magistrat adopta d’aquesta manera una decisió semblant a la que va acordar respecte als membres sobiranistes de la Mesa del Parlament, que van quedar lliures amb l’obligació de dipositar en un termini establert una fiança de 25.000 euros.

Pel que fa a la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el jutge Llarena l’ha deixada en llibertat sense mesures cautelars. Ni la Fiscalia, ni l’Advocat de l’Estat ni l’acusació particular de VOX havien demanat cap tipus de mesura. Pascal ha declarat durant poc més d’una hora al Tribunal Suprem, on –segons fonts jurídiques– ha afirmat que la declaració d’independència del 27-O tenia un caràcter “polític” però no efectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa