Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes presentarà una nova demanda contra les borses d’À Punt però no sol·licitarà la cautelar

La Unió de Periodistes ha decidit presentar un nou recurs contra les diferents borses de treball convocades per À Punt. Això no obstant, davant el fet que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació va contractar 150 professionals que ja treballen en la reobertura de la nova televisió pública valenciana, el col·lectiu ha decidit aquest dissabte no demanar en aquest nou procés les mesures cautelars.

Durant l’Assemblea Ordinària celebrada aquest dissabte, la Unió de Periodistes ha traslladat als seu socis la situació judicial actual després de presentar en desembre un recurs contenciós administratiu per les borses temporals d’À Punt. A hores d’ara, el jutge ha plantejat un conflicte de jurisdicció i remet el cas al jutjat del social, la qual cosa significa que cal iniciar tot el procediment des del principi, segons han explicat els responsables del col·lectiu.

Per aquest motiu, la Unió de Periodistes i la Asociación de la Prensa de Alicante presentaran una nova demanda davant l’òrgan que es determine, tot i que no es demanaran mesures cautelars. Després d’haver realitzat les consultes jurídiques pertinents, resulta evident que no té sentit demanar una suspensió cautelar quan ja han començat les contractacions de les borses d’À Punt, expliquen en un comunicat. “Aquesta executiva té clar que quan en novembre de 2017 es va votar en assemblea demanar la suspensió cautelar, l’escenari era completament diferent, amb unes borses que encara no estaven en marxa. Per tant, la suspensió es va plantejar en el seu moment per a evitar el començament de les contractacions esmentades, la qual cosa ja no es pot impedir”, han argumentat.

Per tant, i atés que si demanen una hipotètica suspensió a hores d’ara implicaria exigir l’anul·lació dels més de cent contractes que ja s’han fet, la Unió de Periodistes i la Asociación de la Prensa de Alicante han optat per tornar a presentar el recurs, però sense demanar mesures cautelars per a no perjudicar els companys periodistes ja contractats. La decisió l’han qualificada com “un exercici de responsabilitat”, ja que l’executiva de la Unió de Periodistes Valencians no vol posar en risc posar els llocs de treball de les persones que ja s’han incorporat a À Punt.

Comparteix

Icona de pantalla completa