Diari La Veu del País Valencià
L’Alfàs del Pi s’enfronta amb l’INE perquè no li reconeix 3.000 habitants que hi estan vivint

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa) ha iniciat un procediment contenciós administratiu contra l’Institut Nacional d’Estadística (INE) perquè reconega que la localitat té 3.000 residents més dels que s’han fixat en l’última actualització del cens del passat 30 de desembre de 2017. En un comunicat, el consistori ha insistit que compta amb la documentació que constata que hi viuen 21.964 habitants i “senzillament” demanen que “es reconega, des del màxim respecte institucional”, ha informat el portaveu de l’equip de Govern, Toni Such. Segons ha incidit el consistori aquest dimecres, l’alcalde Vicente Arques ha signat el decret autoritzant la interposició del contenciós i ha convocat una comissió informativa d’Hisenda per a poder elevar a ple la seua ratificació.

L’eliminació de 3.000 residents del padró municipal de l’Alfàs del Pi es considera “una mesura més d’ajust econòmic, adoptada pel govern central, que no correspon en absolut amb la realitat demogràfica d’aquesta localitat”. “Entenem que vulnera els interessos dels ciutadans de diferents països europeus establits ací, ja que no reconeix la seua condició de residents”, ha manifestat Toni Such. “Estem parlant d’una reducció d’ingressos per habitant, 200 euros en tota la legislatura”, ha continuat en referència a la quantitat que el municipi deixarà de percebre de l’executiu espanyol i ha exposat que la meitat dels empadronats en la localitat són residents estrangers.

“Quan un espanyol es dóna d’alta en el cens romandrà tota la seua vida, mentre que un estranger ha de renovar la seua inscripció periòdicament”, ha evidenciat l’Ajuntament, que ha al·legat que és “un tràmit que fa que molts eviten la paperassa i això se sap perfectament des de l’administració”. “De fet les xifres sempre són superiors a les que consten, per això no podem permetre que es reduïsquen més”, afegeixen.

En aquest sentit, apunten que l’Ajuntament compta amb informació sobre consum d’aigua, fem, pagament de tributs, matriculació de vehicles o certificats, “dades que evidencien l’ocupació dels habitatges, informació afegida sobre aquests 3.000 residents que sí que hi estan vivint”.

Comparteix

Icona de pantalla completa