Diari La Veu del País Valencià
El líder blaver Juan García Sentandreu anuncia un recurs judicial contra la nova llei de plurilingüisme

El líder de diversos col·lectius ultres i president de la Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de València, Juan García Sentandreu, ha anunciat la interposició “immediata” d’un recurs contenciós administratiu contra la nova llei de plurilingüisme aprovada aquest dimecres a les Corts Valencianes amb el suport de PSPV, Compromís, Podem i els Agermanats i el rebuig del PP i Ciutadans.

La llei per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià estableix, amb caràcter general, que el temps mínim impartit en valencià i en castellà ha de ser d’un 25% en tots dos casos i entre el 15 i el 25% en anglés (en el segon cicle d’infantil, l’anglés s’incorporarà amb un 10% de l’horari curricular).

Sentandreu ha assenyalat en un comunicat que aquest “nou decretazo” del Consell del Botànic “suposa la implantació definitiva del procés de catalanización i adoctrinament més perillós que s’ha perpetrat a la Comunitat Valenciana i que confirma la deriva ultra nacionalista i independentista d’un tripartit que anhela convertir la nostra terra en un satèl·lit de Catalunya i el seu ‘procés'”.

El president de l’entitat ha posat la Coordinadora “a la disposició de les organitzacions de pares i alumnes més representatives”, ja que sosté que aquest és el moment de “donar una resposta coordinada a nivell judicial i social” i de ser “capaços de cridar el conjunt de la societat valenciana per a lluitar contra una imposició les conseqüències de la qual van més enllà de les aules valencianes”.

Segons el parer de Sentandreu, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “pretén copiar el model que ha dut Catalunya al desastre que vivim actualment, imposant en les aules un nacionalisme excloent on el valencià siga suplantat per un català adoctrinador que, a més, bandege la llengua espanyola com a element vehicular de l’educació dels nostres fills”.

La Coordinadora ha lamentat que el PSPV “haja caigut en el parany del nacionalisme del Bloc-Compromís retallant el dret dels pares respecte de l’educació dels seus fills i alimentant l’odi que ha trencat la convivència a Catalunya”.

El passat 11 de novembre, la Coordinadora encapçalada per Sentandreu, junt amb l’exdirigent de VOX, Cristina Seguí, i altres representants de diferents col·lectius, entre els quals hi ha el partit ultradretà España 2000, es van manifestar als carrers de València contra els “països inventats”. Els participants van corejar consignes com “Puigdemont, a presó”, “Joan Ribó, dimissió”, “som valencians, mai catalans” o “Valencia unida jamás será vencida”. A més, els manifestants van mostrar pancartes en les quals es podia llegir “Sense justícia no hi ha llibertat”, “Sempre Regne de València” o “Defenem València, units som més forts”, entre altres missatges.

Comparteix

Icona de pantalla completa