Diari La Veu del País Valencià
L’AVE transporta el 80% dels passatgers que fan el trajecte entre Alacant i Madrid

L’AVE entre Alacant i Madrid va transportar més passatgers que l’avió en 2017. Al tancament de l’any passat, el tren d’Alta Velocitat va transportar el 79,8% de total de viatgers que van fer aquest trajecte. En termes absoluts, es tracta d’1,28 milions de persones, segons es desprén de les dades oficials de tancament d’any de Renfe i Aena, en els quals s’exclouen els viatges aeris entre la Península i les illes.

Els trens AVE i Llarga Distància copen fins al 87% dels viatgers enfront de l’avió en algun dels principals corredors entre grans ciutats, com és el cas de la connexió entre Madrid i València. En aquesta relació, durant 2017, un total de 2,41 milions de viatgers van triar el tren per a traslladar-se entre aquestes dues ciutats, enfront dels 342.000 (el 12,5%) que es van decantar per l’avió.

Els trens AVE i Llarga Distància de Renfe van transportar 31,34 milions de passatgers durant el passat any, més del doble que els 14,81 milions que van fer amb avió rls seus desplaçaments dins de la Península, mercat en el qual competeixen les dues maneres de transport.

El ferrocarril guanya la partida a l’avió dins del territori peninsular malgrat que el transport aeri va registrar un major creixement que el tren. En concret, l’avió va guanyar quasi un milió de viatgers per a trajectes entre ciutats de la Península el passat any, la qual cosa implica un increment del 7,24%, mentre que els trens AVE i Llarga Distància van atraure 1,12 milions de nous passatgers i van augmentar així el total de viatgers transportats en un 3,7%.

Comparteix

Icona de pantalla completa