Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Consumidors critica que les xiquetes només puguen disfressar-se d’infermera o animadora

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) ha reclamat aquest dijous més igualtat de gènere en les disfresses de professions adreçades als menors davant la celebració del Carnestoltes, al mateix temps que ha aconsellat realitzar una elecció de la disfressa “responsable”, que evite “els estereotips”, sobretot, quan els destinataris són menors.

L’organització de consumidors ha explicat en un comunicat que ha detectat en “gran part” de les webs de tendes de disfresses la utilització “sexista” de la imatge de la dona, que es presenta com a “objecte sexual” amb disfresses “provocatives”. A més, ha denunciat que s'”abusa” dels rols de gènere en molts oficis i professions, especialment en les disfresses dels xiquets.

Com a exemple, cita que en les disfresses de professions, els xiquets poden disfressar-se de soldat, aviador, astronauta, pilot o boxejador. En canvi, per a les xiquetes “solament estan disponibles les disfresses d’infermera, majorette, animadora o hostessa, sense que existisca la possibilitat del xiquet infermer o la xiqueta astronauta”. També asseguren que, en cas que existisca la disfressa de la professió per als sexes, “la vestimenta femenina no es correspon amb l’uniforme habitual i diari d’eixa professió”, amb la qual cosa s’estableix “una diferència per sexes”.

En opinió del secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, “és necessària una major implicació dels fabricants i distribuïdors de les disfresses encaminada a una major igualtat de gènere, sobretot tenint en compte els destinataris, ja que els estereotips en els dissenys de disfresses suposen una reculada a una realitat social que ja ha superat les diferències de vestimenta entre diferents gèneres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa