Diari La Veu del País Valencià
Les Corts demanen que el PPCV torne 1,2 milions rebuts per la campanya electoral de 2007

Les Corts instaran el Consell perquè demane al govern espanyol que sol·licite a la fiscalia que reclame judicialment el reintegrament per part del PPCV d’1,2 milions d’euros rebuts de l’erari públic com a subvenció pública per la campanya electoral de 2007. La Proposició No de Llei (PNL) presentada per Compromís ha obtingut el suport de Podem i del PSPV i el vot contrari de la formació assenyalada per la diputada Mireia Mollà per haver instigat una trama “per a perpetuar-se” en el poder. Ciutadans i els 4 diputats d’Agermanats s’hi han abstingut.

Mollà ha argumentat que el PPCV ha de reintegrar els diners en aplicació de la seua doctrina de “qui la fa la paga” repetida per nombrosos dirigents, inclosa la presidenta, Isabel Bong. La diputada ha explicat que els diners recaptats il·legalment “no anaven a parar a les butxaques de Costa” ni de cap altre membre del PPCV, sinó a les arques del partit, “una organització per a delinquir”, en paraules de Mollà.

Carregant el vídeo…

La defensa del PPCV l’ha exercida María José Català, qui ha fet servir els desajustos en els comptes dels altres partits com a argument contra la insistència a furgar en les finances de la seua formació. Català ha esmentat els casos Palau, EROS d’Andalusia i Filesa per tal d’esquivar els atacs de la resta de partits i ha esmentat Pepe Cataluña, un dels responsables de les finances del PSPV de les passades dècades.

Toni Subiela, de Ciutadans, ha justificat l’abstenció del seu grup pel “poc rigor” de la PNL i per “la pressa” amb què els partits d’esquerra “jutgen” uns fets que encara estan dirimint els tribunals. “Esperen-se a la sentència”, ha reclamat el representant de la formació taronja, qui ha presentat Ciutadans com a un partit nascut per a lluitar contra la corrupció i ha acusat la resta de “representar d’una forma o una altra eixe capítol” de la història valenciana.

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha demanat a Subiela pel seu suport al govern dels ERO d’Andalusia i a Mariano Rajoy. El socialista Manolo Mata també ha carregat contra el representant de Ciutadans tot fent memòria de la penosa lluita de “PSPV, Compromís i Esquerra Unida” durant els anys de plom de l’hegemonia de Zaplana i Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa