Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València vol escriure’s ‘whatsapps’ amb la ciutadania

L’Ajuntament de València s’adapta als temps moderns. Els telèfons ja no són només per a fer trucades, sinó que ens comuniquem mitjançant aplicacions de missatgeria com Whatsapp i Telegram o comentant a les xarxes socials. Conscients d’això, el servei d’atenció ciutadana, que fins ara funcionava com a servei d’atenció telefònica, al 010, s’obrirà pròximament a nous canals de comunicació.

Aquest dimecres la regidora delegada d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Sandra Gómez, va presentar el nou contracte de prestació del servei, que ara funcionarà amb un horari més ampli i inclourà un apartat de gestió de tràmits. Gómez va explicar que “des de l’Àrea d’Informació Ciutadana volem fer un pas més enllà en el servei que tenim contractat a hores d’ara, el servei d’atenció telefònica 010”. Per això, passarà de ser solament un assistent telefònic a un sistema d’informació, comunicació i gestió de tràmits integral.

A partir de l’aprovació del nou contracte, que ja ha passat per la Junta de Govern Local i que està pendent de ser publicat al Butlletí Oficial de la Província, s’ampliarà l’horari d’atenció del 010. Si fins ara era de dilluns a divendres al matí, ara també n’hi haurà a les vesprades i dissabte al matí. “Amb això podrem disposar d’un servei d’atenció molt més ampli i ajustat a les noves realitats i necessitats socials”, va assegurar la regidora.

Però des de l’Ajuntament volen anar un pas més enllà i ser “més ambiciosos”. Per això preveuen obrir noves vies de comunicació amb la ciutadania a través de serveis de missatgeria electrònica i aplicacions en dispositius mòbils, com ara WhatsApp i Telegram. També advoquen per la presència en xarxes socials “que permeten la resolució d’incidències i el trasllat tota la informació a la pàgina web municipal”, va explicar Gómez.

Pel que fa a les noves prestacions, s’inclourà un servei d’atenció de gestió de tràmits i actuacions administratives. Així, a través d’aquests serveis d’atenció ciutadana es podran demanar, per exemple, cites prèvies, certificats de padró o gestions amb les Juntes Municipals de Districte. “L’operador o operadora podrà, des del seu lloc de treball, tramitar la majoria de les actuacions que actualment realitzen els veïns i veïnes en línia”, va anunciar Gómez.

Les noves exigències implicaran que es dupliquen els recursos econòmics. El contracte de prestació del servei 010 actualment en vigor disposa d’un pressupost de 198.000 euros que, en paraules de la delegada, “no permetia atendre la realitat de la ciutat”. El nou contracte quasi duplica els recursos disponibles, ja que preveu una partida de 360.000 euros anuals. L’acord tindrà una duració prevista de dos anys prorrogables.

Gómez va recordar que fa quinze anys que funciona el servei 010 i va destacar que, en aquest temps, “ha oferit resultats positius”. En 2017 es van rebre 356.000 telefonades, “de les quals més de 271.000 van ser ateses positivament”, indiquen des de l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa