Puig destaca la solidesa del Consell davant la destitució d'Álvaro i no descarta altres canvis en un futur

Julià Álvaro va ser destituït divendres com a director autonòmic de Medi Ambient i és Francisco Quesada qui assumeix ara el càrrec
/ València
5 febrer 2018 01:00h
Ximo Puig ha afirmat que "aquest és el govern més estable en la història de la Comunitat Valenciana"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha negat que la destitució del ja exsecretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, "és una fallida" en el Consell, al mateix temps que ha afirmat que vol que el seu govern siga "un equip unit i cohesionat" que "mire per l'interés general més enllà de qualsevol personalisme".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació durant la inauguració del certamen Cevisama en Fira València, preguntat pel cessament de Julià Álvaro com a secretari autonòmic de Medi Ambient acordat pel ple del Consell del passat divendres, que va prendre aquesta decisió amb la pretensió de donar un "impuls" a les polítiques de medi ambient i canvi climàtic, segons van destacar des de l'Executiu valencià.

Durant la seua etapa en la Conselleria, Álvaro ha mantingut algunes discrepàncies públiques amb la titular d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, pel cessament de Vicent García com a director de l'empresa pública Vaersa.

Preguntat per si la destitució del fins ara secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic suposa una "fallida" en el Govern del Botànic, el cap del Consell ho ha negat i ha posat en relleu que "aquest és el govern més estable en la història de la Comunitat Valenciana i continuarà donant el millor d'ell mateix per a millorar la vida dels valencians".

"Aquest és un canvi i hi haurà altres canvis en el futur, però no afecta allò fonamental, que són les polítiques", ha sostingut.

Així mateix, ha assenyalat que "en qualsevol equip de govern sempre hi ha canvis i s'intenten millorar els equips per a cada moment determinat", al mateix temps que ha agraït "el treball de Julià Álvaro durant aquest temps", perquè considera que "és una persona important per al que ha sigut aquesta part del Govern del Botànic" i, "en aquests moments, la consellera ha decidit formalitzar un canvi que nosaltres respectem absolutament", ha agregat.

"Jo, com a president del govern, el que vull és un equip unit, cohesionat, que mire per l'interés general més enllà de qualsevol personalisme", ha resolt.

next