Diari La Veu del País Valencià
Els partits del Botànic es llaven les mans de la tria de personal d’À Punt i assenyalen el Consell Rector

A cap dels grups polítics que donen suport al govern del Botànic li agrada com està quedant la plantilla d’À Punt. Ningú, però, se’n fa responsable, tot i lamentar que els nous mitjans públics estaran copats per extreballadors de RTVV, 579 de 632, segons el càlcul realitzat per Levante-EMV.

Al lament pel resultat del procés de selecció entonat per Podem es va sumar ahir la reflexió del síndic socialista, Manolo Mata, qui va constatar que s’ha “tancat la porta a una generació de periodistes”. Les paraules del també número 2 del PSPV s’adreçaven als professionals que, “per raons ideològiques o generacionals”, no van accedir mai als antics mitjans de comunicació i ara han vist barrat el pas per uns criteris de baremació que atorguen una preeminència insuperable als antics treballadors de Canal 9 i Ràdio 9.

La crítica de Mata difereix i matisa la dels seus homòlegs de Podem i Compromís. El portaveu adjunt de la formació morada, César Jiménez, va assegurar durant la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics que els resultats de la tria “no són òptims” perquè no combinen “experiència i joventut”. En la mateixa línia, Fran Ferri, portaveu de Compromís, va explicar que, quan van elaborar la llei de creació dels nous mitjans, tenien “l’esperit que es combinara joventut i experiència” i va expressar el seu desig que en futurs processos selectius –les borses actuals són temporals a l’espera d’unes proves de selecció definitives– “es tendisca més cap a la gent que fins ara no hi ha tingut accés”.

Tots coincideixen a assenyalar “la independència” amb què funciona el Consell Rector –triat per les Corts– que gestiona els nous mitjans en col·laboració amb la directora, Empar Marco, nomenada pels membres d’aquest òrgan. La independència i la necessitat que les declaracions públiques dels polítics no s’entenguen com a pressions o intents de condicionar el treball de la direcció de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i d’À Punt han fet que les crítiques es minimitzen.

César Jiménez va arribar a dir que en Podem estaven “orgullosos de la llei”, tot i admetre que els resultats no són els més idonis. Compromís i PSPV van recordar que va ser Podem la formació encarregada de pilotar el procés legislatiu de la naixent radiotelevisió. Fins i tot, Mari Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans, va lamentar els “vicis” que està tenint la reobertura de la nova radiotelevisió valenciana perquè “torna a caure en els errors de l’antiga RTVV” i va admetre “que si haguera sabut que el procés es desenvoluparia” així, s’hauria replantejat el seu vot a favor de la llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa