Diari La Veu del País Valencià
Bankia guanya 816 milions en 2017, un 1,4% més que en 2016

Bankia va obtindre un benefici net atribuït de 816 milions d’euros en 2017, un 1,4% més que en l’exercici anterior, gràcies a la progressiva estabilització del marge brut derivada del major impuls comercial, del manteniment de les despeses i del control del cost del risc, segons ha informat aquest dilluns l’entitat.

Una vegada incorporat BMN i comptabilitzats els ajustos puntuals derivats de la fusió, que ascendeixen a 312 milions d’euros, el benefici se situa en 505 milions, un 37,3% menys que en 2016.

Amb aquestes xifres, el consell d’administració ha proposat mantenir el dividend en 11,024 cèntims per acció, la qual cosa eleva la retribució anual a accionistes a 340 milions d’euros i el pay out al 41,7%. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que el de 2017 ha sigut un exercici “molt important” per a Bankia perquè ha acabat el pla de reestructuració, ha executat la fusió amb BMN i ha avançat en el procés de privatització.

“Hem aconseguit augmentar els nostres beneficis, fins a 816 milions d’euros, recolzats en un fort dinamisme comercial, en una major satisfacció dels nostres clients i en una millora constant de la qualitat del nostre balanç”, ha afirmat Goirigolzarri.

El president de Bankia ha assenyalat, a més, que per quart any consecutiu l’entitat incrementa l’import destinat a dividends per als seus accionistes i segueix així avançant en la devolució d’ajudes als contribuents.

El conseller delegat del banc, José Sevilla, ha explicat també que l’entitat presentarà el pròxim 27 de febrer el seu pla estratègic corresponent als exercicis 2018, 2019 i 2020.

Comparteix

Icona de pantalla completa