Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez demana a Ximo Puig que treballe amb el PPCV per a consensuar la llei del plurilingüisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, han mantingut aquest dijous una reunió “cordial” en què han aconseguit apropar-se “més en uns temes que en altres”. Una de les qüestions tractades en la trobada ha sigut la tramitació de la llei del plurilingüisme, un dels aspectes que més allunya ambdues institucions. De fet, va ser la Diputació qui va presentar un recurs judicial contra el ja derogat decret de plurilingüisme.

Sánchez ha demanat a Puig que “esgote tots els esforços possibles per a arribar a un acord i a un consens amb el PP” sobre el plurilingüisme a les escoles. Segons el president de la Diputació, Puig li hauria trasmés en la reunió que “ho intentarà”. És cert que el cap del Consell ha assenyalat que seria bo arribar a un acord sobre aquest tema. No obstant això, ha insistit en la importància que els xiquets valencians coneguen les tres llengües: castellà, valencià i anglés.

En una reunió marcada per la “normalitat institucional”, els dos presidents també han trobat nexes d’unió. Un d’ells ha sigut la necessitat de lluitar contra la sequera que pateix de manera especial el sud del país. “L’aigua ens preocupa profundament”, ha explicat Puig, que ha assenyalat que volen donar-li “la millor cobertura possible des d’ambdues institucions”.

L’altra qüestió on s’ha produït un apropament entre les dos institucions ha sigut el districte digital alacantí. Es tracta d’una “infraestructura molt important” i Puig ha obert la porta a la Diputació perquè participe en el projecte. Sánchez ha corroborat la importància d’aquesta nova infraestructura i la digitalització també dels pobles més xicotets. La majoria dels municipis alacantins tenen menys de 10.000 habitants i potenciar la digitalització “és molt important” per a millorar la competitivitat de les empreses de la zona. De fet, a les comarques alacantines hi ha bastants municipis als quals no arriba la banda ampla.

Per a tractar aquestes i més qüestions, Puig i Sánchez han acordat crear una taula, amb representants “de totes les institucions”. En ella es desglossaran totes les qüestions que interessen als valencians i, passat un temps, mantindran una nova reunió per a decidir les línies en les quals es pot avançar.

Comparteix

Icona de pantalla completa