Diari La Veu del País Valencià
Costa afirmava en 2009 que s’hauria de demanar perdó al PPCV per les acusacions de finançament il·legal

Ricardo Costa acudia en 2009 al plató del telenotícies de l’antiga Canal 9, era el secretari general del PP i tenia una entrevista en la televisió pública, on se li va preguntar pel cas Gürtel, que l’esguitava directament a ell i al seu superior, el president del partit, Francisco Camps. Davant la pregunta, Costa va etzibar: “Moltes persones hauran de demanar perdó i el Partit Popular haurà de demanar explicacions pels atacs personals i col·lectius cap al PP”, va dir l’aleshores secretari general.

Nou anys després, Costa s’ha assegut a la banqueta de l’Audiència Nacional, on ha confirmat aquest dimecres que va ser l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, qui va decidir contractar l’empresa vinculada a la trama Gürtel, Orange Market, per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008. A més, ha assegurat que va ser ell, juntament amb l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, qui va ordenar que el PP es finançara “amb diners negres” per a poder sufragar aquests comicis.

La petició de disculpes de tercers que reclamava l’excàrrec del PP en 2009 no ha arribat; en canvi, Costa ha reconegut que “sí que és cert que el PP es finançava amb diners negres en els actes de la campanya electoral del 2007. Jo ho vaig saber. No ho vaig impedir i vaig ometre la meua obligació de denunciar-ho i, per tant, estic disposat a assumir les conseqüències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa