Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià aprofitarà el Saló Internacional de la Logística de Barcelona per a competir amb Madrid en l’atracció d’inversions

La valenciana és l’autonomia convidada al Saló Internacional de la Logística de Barcelona. Es tracta d’un dels salons més importants d’Europa i el de més pes al sud del continent. Amb un 40% de presència internacional, la fira tindrà lloc del 5 al 7 de juny.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que l’objectiu és aprofitar la posició destacada que tindrà el País Valencià en l’acte per a traure “inversors que dubten” a posar els seus diners. El cap del Consell ha assegurat que el territori està “preparat” per a acollir-los, ja siga al Parc Sagunt II, al parc empresarial d’Elx o als enclavaments del voltant de l’aeroport de Castelló.

L’estabilitat, l’honradesa i el diàleg social són els tres punts que segons Puig fan del País Valencià un “escenari atractiu” on es garanteix la seguretat jurídica.

Tal com ha explicat, un dels punts forts de l’estand valencià, que tindrà uns 300 metres quadrats, seran els ports. Aquestes infraestructures són “fonamentals” en l’economia valenciana, ja que juguen un paper molt important tant en les exportacions com en les importacions. El País Valencià anirà al Saló representat per la unió del sector públic i privat “per a presentar la millor cara”.

Preguntat sobre si la fira serà també un aparador per a atraure empreses catalanes, Puig ha destacat que no es vol una “posició agressiva” envers Catalunya. No obstant això, el Consell no vol “defallir” a l’hora convertir el País Valencià en el pol d’inversions “més important del Mediterrani”.

En aquest aspecte, Puig ha destacat el desequilibri territorial que s’està produint arran de la situació en Catalunya. Moltes empreses “estan optant per Madrid”, que és també “el que està potenciant” el govern espanyol. És per això que “Madrid s’està convertint en un macrocentre” que ja “s’ha menjat les castelles”. Aquesta situació “no és bona per a Espanya” i, segons Puig, cal enfortir el País Valencià per a recuperar l’equilibri territorial.

Comparteix

Icona de pantalla completa