Diari La Veu del País Valencià
Bonig critica el menyspreu de Compromís per no anar a la inauguració de l’AVE a Castelló

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha criticat aquest dissabte la “ceguesa” dels partits –en referència a Compromís que no acudirà a la inauguració– que “menyspreen” la inversió i “l’aposta en solitari” que ha realitzat el govern espanyol amb l’arribada del que han titllat com “l’AVE a Castelló”, prevista per al 22 de gener.

En un comunicat, Bonig ha afirmat que “resulta incomprensible que hi haja polítics que no compartisquen aquesta millora de les condicions i que prevalguen la ideologia i la ceguesa política enfront dels avantatges dels quals es beneficiarà tota la societat”, en referència a la decisió de la coalició de plantar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el proper dilluns en l’acte d’inauguració del “nou AVE”.

Es tracta d’una infraestructura que, segons Bonig, demostra que “el progrés dels valencians va de la mà de les inversions del govern del PP”. Per contra, ha denunciat que, “amb el PSOE, la Comunitat solament ha vist promeses incomplides”.

Ha recordat que l’Executiu de Rajoy ha invertit 178 milions d’euros en l’AVE a Castelló, per la qual cosa considera que “la vertadera Conselleria d’Infraestructures dels valencians –que ella dirigia en l’anterior legislatura– està en el Ministeri de Foment”. “Mentre el Govern d’Espanya inverteix en benestar i progrés, la consellera –Maria José Salvador– porta desapareguda quasi des que va prendre possessió” en 2015, ha asseverat.

Bonig ha assenyalat sobre aquest tema que “de Salvador solament tenim notícies quan ix a criticar, quan fa lleis que acaben en el Constitucional, quan comprovem que en dos anys ha deixat d’invertir 700 milions d’euros o quan ixen a la llum les declaracions fora de to dels seus alts càrrecs”.

Bonig sosté que “s’estalviarà temps”

De fet, la líder del PPCV ha assegurat que si “el nou AVE és una realitat és precisament pel treball d’un govern del PP, que s’ha implicat en l’obra i en la inversió”, mentre que amb els socialistes “la Comunitat solament coneixia promeses que mai arribaven a complir-se: El ministre socialista (José) Blanco va anunciar l’engegada de l’AVE per a 2014. Va fer l’anunci i mai més es va saber”.

“Als castellonencs allò que els interessa és que a partir d’ara estaran millor connectats amb la capital d’Espanya i que podran fer el trajecte de forma més còmoda i estalviant temps”, ha manifestat. Això no obstant, el passat dijous 18 de gener, la convocatòria de l’executiu espanyol eludia referir-se al tram que s’inaugura com a AVE. De fet, la durada actual del trajecte València-Castelló en Euromed és de 38 minuts, mentre que el nou servei comercialitzat per RENFE com a AVE tardarà entre 42 i 50 minuts, depenent del comboi concret i del sentit de la marxa.

Isabel Bonig ha posat com a exemple els més de 1.400 bitllets venuts en un sol dia per a l’AVE Castelló-Madrid, que “demostren que els ciutadans esperaven aquest servei i que viuen aliens a la brega política que alguns intenten fomentar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa