Diari La Veu del País Valencià
Puig fa palés a Fitur el rebuig a la taxa turística

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha deixat clar aquest dimarts a Madrid que no li agrada la taxa turística. Així ho ha manifestat al IX Fòrum de Lideratge Turístic Exceltur, un dels actes inclosos en la fira de turisme (Fitur) que se celebra aquesta setmana a la capital de l’Estat. A parer de Puig, “un impost turístic seria un pegat” per al problema d’infrafinançament que pateix el País Valencià.

“El que ha de solucionar és el problema del finançament autonòmic”, ha assenyalat Puig, fer “un nou model que iguale els ciutadans”. Segons el cap del Consell, eixa taxa “no ajuda en res” a un país “amb una oferta turística tan heterogènia. Puig ha justificat el rebuig en el fet que els impostos han de ser “progressius i útils a la governança global”.

El cap de l’executiu valencià ha intervingut al costat dels presidents de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, a més del president d’Exceltur, José María González, la consellera delegada del grup Riu, Carmen Riu, i el president de Baleària, Adolfo Utor.

Reunió de les comunitats més turístiques

Abans de l’acte, el president ha avançat la proposta, plantejada de forma conjunta amb Balears, de promoure una trobada multilateral amb les comunitats autònomes més turístiques de l’Estat durant l’any 2018 a Palma.

“Hem decidit convocar una reunió per a intentar establir estratègies comunes de totes les comunitats que tenen un major pes turístic”, ha expressat Puig després de la seua trobada amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

Comparteix

Icona de pantalla completa