Diari La Veu del País Valencià
Economia confia a accelerar la ratificació de les Corts del pacte d’horaris comercials tot i el ‘no’ del PPCV

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “el compromís i la bona disposició” dels grups polítics a les Corts per a agilitzar l’aprovació i tramitació a la cambra valenciana de l’acord sobre horaris comercials.

Climent s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després de mantenir aquest dilluns una reunió de treball amb membres de les formacions polítiques, acompanyat pel director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, per a traslladar-los el document sobre horaris comercials, aprovat i signat per tots els representants de l’Observatori del Comerç. En la trobada han participat Teresa García de Compromís, Toñi Serna del PSPV, José Sales del grup popular, Rosa García de Ciutadans i Josep Francesc Almeria de Podem.

Climent ha destacat “la bona disposició” que han mostrat els representants polítics “per a fer seu aquest document i que es puga tramitar amb la major brevetat possible”. En aquest sentit, ha avançat que s’està estudiant la possibilitat que puga entrar al Ple Extraordinari del dia 24 o 25 de gener i que, en cas que per qüestió de terminis no poguera ser, “entraria per al Plenari Extraordinari del dia 7 o 8 de febrer”.

El conseller ha recordat que en la sessió de 4 de desembre de 2017 de l’Observatori del Comerç Valencià, on estan representades associacions d’empreses comercials, sindicats, associacions de consumidors i cambres de comerç, es va tancar un pacte que va fixar en 38 dies els festius que es podrien obrir a les cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) de València ciutat i a la totalitat de la ciutat d’Alacant, des del 15 de juny fins al diumenge de després de Reis.

Per a Climent, és “molt important” que l’esforç dels agents socials i econòmics “es reflectisca en la llei valenciana del comerç” i, per això, ha indicat que des de la Conselleria han elaborat una proposició de llei que trasllada el contingut d’aquesta petició consensuada pel sector a la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de Comerç de la Comunitat Valenciana. Ha subratllat, a més, que el seu departament continuarà treballant per a arribar a “un acord i consens des del diàleg i la col·laboració”.

El PP s’oposa a tramitar els horaris comercials per via d’urgència

El grup popular a les Corts ha mostrat la seua oposició a tramitar per la via d’urgència l’acord sobre horaris comercials a les Corts per no compartir “les sobtades presses d’Economia” en acabar la reunió mantinguda amb el Conseller d’Economia. “Ara pretén botar-se etapes i evitar el procés administratiu regular amagant-se darrere dels grups parlamentaris per a no assumir les seues responsabilitats”, ha agregat.

El portaveu d’Indústria del grup popular, José Sales, ha acusat el Consell “d’amagar-se i no donar la cara després del caos creat en la reforma legislativa sobre horaris comercials”. Al seu parer, “volen aprovar-ho amb la boca xicoteta després de més de dos anys marejant” i “el Conseller segueix posant-se de perfil i creant problemes, inseguretat jurídica i laboral amb la seua actitud”.

Comparteix

Icona de pantalla completa