Diari La Veu del País Valencià
La confessió de Cèsar Jiménez: En infantil i primària odiava el valencià; la Llei d’Ús em va ajudar a superar-ho

El portaveu de Podem en la comissió de les Corts que tramita la Llei de Plurilingüisme, Cèsar Jiménez, ha explicat la seua experiència amb l’aprenentatge de llengües per a defensar les bondats del model propugnat pels partits del Botànic.

Carregant el vídeo…

El diputat ha confessat que quan era un alumne “d’infantil i primària odiava el valencià i els professors de valencià”, però que amb la Llei d’Ús i Ensenyament “va superar” els seus “prejudicis”. Jiménez ha fet aquesta revelació personal mentre es interpel·lava Eva Tena, portaveu de l’Associació per a la Defensa del Castellà al País Valencià, a qui també s’ha adreçat en xinés. Tena és una de les persones convocades per la comissió per a opinar al voltant d’una llei que ha de regular l’ensenyament i la presència de les llengües en l’educació valenciana.

Aquesta no és la primera vegada que Jiménez, usuari habitual del valencià en les seues compareixences públiques, s’emociona en explicar la seua relació personal amb la llengua. El passat 8 de setembre, durant un ple de les Corts, va recordar com va superar el seu “autoodi” gràcies al mestratge de Manel Garcia Grau, qui va ensenyar-li a estimar el valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa