Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià obté més d’un milió i mig d’euros en projectes d’Erasmus+

El País Valencià ha obtingut en la convocatòria 2017 un total de 81 projectes i activitats Erasmus+ Joventut que ascendeixen a un total d’1.513.349 euros i aproximadament 2.500 participants.

Els 81 projectes es distribueixen en els 28 del Servei Voluntari Europeu, 27 intercanvis juvenils, 15 de formació i mobilitat de treballadors i treballadores de joventut, 2 projectes d’associacions estratègiques de cooperació per a la innovació i les bones pràctiques i un d’accions combinades, així com 8 projectes de diàleg estructurat i suport a la reforma de polítiques, amb una dotació total d’1.513.349 euros.

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha valorat “el dinamisme de les nostres entitats i associacions per a elaborar projectes que destaquen pel voluntariat per a la inclusió social, els intercanvis interculturals i la formació de professionals de joventut”.

Concretament, els 28 projectes K1 de Servei Voluntari Europeu (SVE), amb una dotació total de 505.725 euros, són “el resultat tant de joves participants, com d’ajuntaments i de totes les entitats d’enviament i recepció que fan possible aquest programa”, ha indicat el director general de l’IVAJ, Jesús Martí.

Pel que fa als projectes K1 d’intercanvis juvenils, ha obtingut un finançament de 488.147 euros. Els segueixen els 15 projectes de formació i mobilitat de treballadors de Joventut, dotats amb 236.288 euros, i un projecte K1 d’Accions Combinades que inclou formació i intercanvi i que ascendeix a 38.856 euros.

En el K2 d’associacions estratègiques de Cooperació per a la innovació i bones pràctiques, l’import ascendeix a 102.650 euros i el K3 de diàleg estructurat i suport a les reformes de les polítiques compta amb 141.683 euros.

Vídeos amb les experiències SVE

L’IVAJ, per a donar visibilitat a les iniciatives de voluntariat europeu, ha publicat en el seu canal YouTube un vídeo que recull les experiències de joves participants en aquesta iniciativa que ofereix a joves residents en un país del programa, amb edats compreses entre els 17 i els 30 anys, l’oportunitat de realitzar activitats de voluntariat en els països de la Unió Europea o d’un país veí associat i, d’aquesta manera, contribuir a una causa social, obrir-se a altres realitats i enriquir-se a través de l’intercanvi i la participació.

Les activitats de voluntariat són de diversa índole, com tasques solidàries amb persones refugiades, activitats relacionades amb el medi ambient, suport escolar i extraescolar infantil i juvenil, atenció a persones majors i amb diversitat funcional, col·laboració en organitzacions no governamentals, participació en la preparació d’esdeveniments culturals relacionats amb els drets humans i els valors democràtics, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa