Diari La Veu del País Valencià
Els ajuntaments donaran feina a 1.900 persones amb ajudes del Servef

Al voltant de 1.900 persones aturades treballaran als ajuntaments del País Valencià gràcies al Pla Avalem Experiència, el programa engegat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) per a millorar l’ocupabilitat de les persones aturades majors de 50 anys o que fa més d’un any que es troben en situació de desocupació.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha fet balanç d’aquest programa i ha mostrat “la satisfacció del Servef pel bon acolliment del pla per part de les entitats locals”. En concret, el Servef ha resolt ja les ajudes als ajuntaments per a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada i a persones aturades d’almenys 30 anys d’edat. En tots dos casos les persones contractades realitzaran obres i serveis d’interés general en l’àmbit del municipi que són contractats i els contractes que es formalitzen hauran de tenir una durada d’almenys sis mesos a jornada completa.

Així mateix, ha recordat que el Servef destinarà prop de 230 milions d’euros en polítiques d’ocupació per a lluitar contra les taxes d’atur que en l’actualitat estan suportant els majors de 30 anys, especialment els aturats de llarga durada de més de 50 anys. “L’administració és conscient que els majors de 50 anys representen un col·lectiu de difícil inserció laboral i per aquesta raó hem consensuat amb els agents socials un pla específic per a donar-los suport en la seua cerca d’ocupació”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha recordat que un dels grans reptes d’aquest Consell és “prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció”. En aquest sentit, s’emmarquen tant aquest programa com Avalem Joves. L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que fa més de 12 mesos que estan aturades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que aquest programa d’incentiu a l’ocupació està destinat a 190.600 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa