Diari La Veu del País Valencià
Morera demana als grups del Congrés que no sol·liciten més ajornaments per a la reforma de l’Estatut

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, demanarà als portaveus dels grups parlamentaris al Congrés que no demanen un nou ajornament per al debat i votació de la reforma de l’Estatut d’Autonomia aprovada pel Parlament valencià l’any 2011 i pendent de la validació en la cambra baixa ja fa més de sis anys.

Així ho ha decidit Morera després de rebre resposta de la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, a la carta enviada per ell mateix el passat 12 de desembre en què li demanava explicacions per les reiterades ampliacions dels períodes per a la presentació d’esmenes per a la reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia. Segons expliquen des de les Corts en un comunicat, en la carta rebuda al Palau dels Borja, amb data de 20 de desembre, Pastor assegura que l’ampliació de les pròrrogues és una responsabilitat i petició dels grups parlamentaris.

Atesa la resposta de la presidenta del Congrés, Morera ha pres la decisió d’enviar una carta als portaveus dels diferents grups parlamentaris al Congrés amb la intenció de “demanar-los que no posposen per més temps la reforma estatutària que ha de garantir una inversió territorialitzada de l’Estat que respecte el pes poblacional valencià”.

Des de les Corts recorden que en juliol de 2015, el president del Parlament valencià va fer una “de les seues primeres tasques”: demanar al llavors president del Congrés, Jesús Posada, la inclusió en l’ordre del dia del debat per a la presa en consideració de la tramitació de la reforma, fet que es va repetir en dos ocasions més, adreçant la carta també a presidents diferents, com Patxi López i Ana Pastor. Recentment, i en vista que s’ha ampliat en 41 ocasions el període de presentació d’esmenes per a la reforma, el president de les Corts va enviar una carta, amb data 12 desembre, a la presidenta del Congrés, la qual ja ha obtingut resposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa