Diari La Veu del País Valencià
1.000 professors gaudiran d’estades a l’estranger per a practicar l’anglés finançades per Educació

La convocatòria que realitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport d’estades a l’estranger perquè els professors valencians milloren el seu nivell d’anglés s’ampliarà de les 600 places del 2017 a les 1.000 places en estiu del 2018. Així ho ha avançat el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en una entrevista concedida a Europa Press en què s’ha referit als programes de formació del professorat per a augmentar la seua competència en llengua estrangera i permetre, així, un avanç en l’educació plurilingüe.

En estiu del 2017 es va realitzar per primera vegada aquest programa d’eixides a Irlanda i el Regne Unit per al professorat d’Infantil, Primària i Secundària amb una oferta de 600 places, que el 2018 arribaran al miler. “Les estades han sigut un èxit total, tal com va quedar reflectit en unes jornades en les quals els professors participants van emplenar uns qüestionaris on van fer una valoració boníssima de l’experiència”, ha remarcat Soler.

Dins de les accions de formació del professorat figura també el Pla de Xoc de Formació Lingüística en les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI). Enguany hi ha més de 7.000 docents estudiant –uns 5.000 matriculats en anglés i més de 2.000 en valencià–. Aquest paquet continuarà el pròxim curs, amb un increment de la modalitat en línia, i tant el Cefire específic de plurilingüisme com els assessors que hi ha en altres d’aquests centres brindaran més oferta d’actualització didàctica.

Aposta per l’anglés

El secretari autonòmic ha destacat també la incorporació d’un miler d’auxiliars de conversa nadius en les aules valencianes. Ha explicat que al gener no podran estar tots els auxiliars al complet, ja que no hi ha més candidats, però que la idea és que al novembre de l’any que ve estiguen tots i durant tot el curs.

D’altra banda, l’aposta per l’anglés s’ha plasmat també en l’esborrany del decret de currículum d’ESO i Batxillerat –que es presentarà en la Taula Sectorial el 9 de gener–, que preveu la incorporació de Competència Comunicativa Oral en la primera llengua estrangera.

En concret, serà una hora a la setmana de l’assignatura d’Anglés en primer i segon de l’ESO i primer de Batxillerat, de manera que Anglés passarà a tindre quatre hores. A més, serà una assignatura en ella mateixa optativa en tercer –amb dues hores de docència– i quart –tres hores– de l’ESO.

Comparteix

Icona de pantalla completa