Diari La Veu del País Valencià
Economia llança una campanya per a combatre l’economia submergida

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha presentat una campanya per a lluitar contra l’economia submergida. En una roda de premsa en què ha estat acompanyat per Cristina Moreno, directora general de Treball, Salvador Navarro, president de la patronal CEV i de representants dels sindicats CCOO i UGT, ha explicat que aquesta comptarà amb un pressupost d’uns 70.000 euros i que serà eminentment divulgativa.

La campanya estarà dividia en dues fases: la primera estarà enfocada al fet que els mitjans de comunicació divulguen informació al voltant del tema i la segona consisteix en la realització d’accions informatives per tot el territori. Tant el conseller Climent com Moreno han insistit que es tracta d’un projecte divulgatiu “sense ànim recaptador”. Tanmateix, han informat que la policia col·labora amb ells per a detectar aquestes males pràctiques.

Sota el lema ‘No embrutes les teues mans. No taques el teu futur’ i ‘Perquè cada gota compta. Un futur més net està a la teua mà. Lluita contra l’economia submergida. Lluita per una #economianeta’, la campanya pretén arribar “a totes les persones que treballen en negre”. Segons han explicat en la roda de premsa, l’economia valenciana compta amb un 27% d’economia submergida i el País Valencià és el quart territori de l’estat espanyol on més es treballa en negre.

Aquest treball no declarat suposa entre 2.500 i 3.000 milions d’euros d’impostos sense recaptar. Per exemplificar el que suposen aquestos diners, el conseller Climent ha explicat que suposen 6 vegades el pressupost de la seua conselleria. Amb eixos ingressos es podrien construir 833 col·legis, entre 600 i 700 centres de salut o desenvolupar, entre altres coses, 60 programes Avalem Joves.

El responsable d’economia ha destacat que cal conscienciar la societat, a la qual cosa Moreno ha afegit que “cal treballar units” contra l’economia submergida, “que ens fa mal a tots”, perquè, d’una banda, suposa competència deslleial contra qui sí que compleix la llei i, d’una altra, suposa una pèrdua de drets laborals.

Sobre els drets dels treballadors han parlat les responsables de CCOO i UGT, que han denunciat “la invisibilitat” de les persones que treballen en negre. Han assegurat que el treball en aquestes condicions suposa més riscos laborals i que cal que els treballadors denuncien aquestes practiques.

Per la seua banda, Salvador Navarro ha posat de manifest el compromís de la CEV amb la sensibilització contra questes pràctiques i ha assegurat que no volen representar empresaris que fomenten el treball en negre. Ha insistit que l’economia submergida no beneficia ningú i que la societat “és massa permissiva” amb aquestes pràctiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa