Diari La Veu del País Valencià
El Nadal comença amb música a la ciutat d’Alacant

L’Ajuntament d’Alacant, amb la Banda Simfònica Municipal al capdavant, convida la ciutadania a començar aquestes festes amb un Concert de Nadal que tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) el proper dijous dia 21. Però en aquest concert, l’agrupació municipal no estarà sola, sinó acompanyada pel Cor de Cambra Oscar Esplá, el Cor de Veus Blanques d’Alcoi i l’Agrupació Coral de Benidorm. Tot un conjunt de veus per a cantar al Nadal amb un programa molt variat, que inclou des de nadales populars –com Rossinyol o El noi de la mare– fins a bandes sonores de pel·lícules –L’Imperi del sol i El màgic d’Oz, entre d’altres– i peces de compositors espanyols i internacionals de tots els temps –Emilio Arrieta i Giusseppe Verdi, per exemple.

Aquest Concert de Nadal serà un viatge musical per tots els temps i els estils que encisaran els assistents. Dirigit pel seu director titular, José Vicente Díaz Alcaina, el Concert de Nadal comptarà amb la sopranos Pilar Giménez González, Concepción Pérez Boj, Pepi Romo Lloret, María Dolores Luján, els tenors Vicent Pérez, Roberto Galán i les veus blanques de Noelia Carpio, Álvaro Jordá, Alba Fernández i Mar Fernández.

La Banda Simfònica Municipal és molt estimada pel públic alacantí, que ompli sempre els espais on actua, ja siga la Petxina de l’Esplanada o el mateix Auditori. Fundada el 1912 amb caràcter amateur –actualment és professional–, té nombrosos reconeixements per la seua col·laboració amb diverses entitats públiques i privades dins i fora de la demarcació d’Alacant, i la seua col·laboració amb les agrupacions festeres de la capital és molt habitual. Té com a seu la Casa de la Música, al Centre Cultural Les Cigarreres, des de 2010, des d’on ofereix un bon nombre de concerts durant tot l’any.

El Cor de Cambra Óscar Esplá va ser fundat l’any 2014, en el si de l’Escola Coral de l’Alacantí. El grup està format per cantants, directors i músics amb experiència, provinents de diferents poblacions, tant de la demarcació d’Alacant com de la resta del país. El seu principal objectiu és difondre la música vocal i donar acollida a tot qui vulga gaudir interpretant-la. El seu repertori abarca des de la música antiga fins la contemporània, destacant les seues actuacions a l’ADDA, Les Coves del Canelobre o els Cicles de Música Sacra d’Alacant. Des de l’any 2015 el director del Cor de Cambra Óscar Esplá és Lluis Seguí.

El Cor de Veus Blanques d’Alcoi va nàixer l’any 1999 per a fomentar el cant coral entre els joves de tota la comarca de l’Alcoià. Des de la seua creació fins a l’actualitat està dirigit per Patricia Pérez Galdón. Realitza intercanvis corals amb agrupacions dels EUA, el Canadà, Valladolid, el Vendrell, Eivissa i Lleó. Entre els seus guardons cap mencionar el primer premi al Certamen de Nadales de l’Orxa (en cinc edicions), el segon premi al Certamen Provincial Infantil de Cançons de Bressol i Nadales Villa de Rojales i el Premi a la Millor Interpretació de Nadales Tradicionals en el XV Concurs Nacional de Nadales, celebrat al Teatre Principal d’Alacant, entre d’altres certamens estatals.

L’Agrupació Coral de Benidorm va ser fundada el 1981 como una iniciativa popular amb el patrocini de l’Ajuntament de Benidorm. Ha actuat per tota la geografia de l’Estat i europea, viatjant com a ambaixada cultural per diversos països europeus com Itàlia, França, Andorra, Bèlgica, Alemanya i Àustria. Ha actuat per a TVE, TV3 i la RAI. Va ser convidada al Festival Mozart de Salzburg amb motiu del 250é aniversari del naixement del músic. Està dirigida per Lluís Seguí.

Comparteix

Icona de pantalla completa