Diari La Veu del País Valencià
Les Corts rebutgen la reducció de les ajudes a la CEV i a CCOO i UGT que demanava el PP

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts ha rebutjat aquest dijous la disminució de les subvencions directes a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i als sindicats CCOO i UGT per un import de quasi un milió d’euros, com demanava el PP en dues esmenes. D’aquesta manera, tant la patronal com les organitzacions sindicals mantindran les ajudes.

En concret, els populars reclamaven en una de les iniciatives que es retiraren les ajudes directes per valor de 600.000 euros que reben aquests sindicats i la CEV –200.000 euros per a cadascú– per a realitzar accions de col·laboració en matèria de riscos laborals amb l’objectiu que es concedisquen per concurrència competitiva entre totes les “entitats sindicals i empresarials de la Comunitat Valenciana que vulguen presentar-se”.

La segona esmena contempla retirar 100.000 euros a CCOO, UGT i la CEV de la línia que reben en virtut de la Llei de Participació Institucional, que regula el finançament públic de patronal i sindicats, i que en el projecte de pressupostos per a 2018 del Consell arreplegava una assignació de 800.000 euros per organització.

D’aquesta manera, el PP demanava que es disminuïren les assignacions a la CEV i a CCOO i UGT en 100.000 cadascuna i que eixos 300.000 euros resultants de la reducció es destinaren al programa de condicions de treball i administració de les relacions laborals, al qual accediren les organitzacions per concurrència competitiva.

Durant el debat, el diputat del PP Vicente Casanova ha indicat que aquesta esmena el que cerca és “incrementar en 300.000 euros la quantitat destinada en règim de concurrència competitiva als sindicats i entitats empresarials detractant 100.000 euros a les partides nominatives”.

Ha apuntat que entenen que tots els sindicats i associacions empresarials han de poder accedir a aquestes ajudes presentant els seus projectes. Per tant, no es lleva res a ningú, sinó que es passen aquests 300.000 a concurrència, per la qual cosa podrien presentar-se totes les entitats”. Amb l’altra, ha puntualitzat “s’eliminen les concessions directes per a realitzar accions de col·laboració en matèria de riscos laborals que l’article 9 de la Llei Participació Institucional indica que s’han de concedir preferentment en règim de concurrència”. “Tampoc es lleva res a ningú perquè tots els sindicats i organitzacions podran optar a aquestes ajudes”, ha assenyalat.

Per tant, ha subratllat que amb aquestes iniciatives “no es disminueix ni un euro a sindicats ni entitats empresarials”, sinó que el que es persegueix és “augmentar lleugerament les ajudes per concurrència, disminuint les d’assignació directa, però mantenint el total”. El diputat popular ha assenyalat que les esmenes presentades “no són cap càstig ni una venjança contra ningú”, sinó que busquen “donar cabuda al fet que altres organitzacions en règim de concurrència puguen optar a elles com marca la Llei de Participació”.

Sobre aquest tema, el diputat de Compromís Paco García ha recordat al PP que van ser ells el que van aprovar la Llei de Participació Institucional i la coalició “va ser l’únic grup que es va abstenir” durant la votació perquè entenien que aquestes ajudes que reben aquestes organitzacions havien d'”obrir-se” a uns altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa