Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal de Comptes embarga provisionalment immobles a Artur Mas per a cobrir la fiança del 9-N

El Tribunal de Comptes ha acceptat com a aval els immobles aportats per l’expresident Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega. L’òrgan fiscalitzador els demana una fiança de 5,2 milions d’euros, ja que és la quantitat que calcula que es va destinar de les arques públiques per a organitzar la consulta del 9-N. Fins al moment, ja han ingressat fins a 2,8 milions d’euros i, per a arribar a la resta, havien proposat al tribunal aportar immobles de la seua propietat com a aval. Fa uns dies, aquest organisme els va confirmar que acceptava les propietats que havien proposat i, fins que s’acabe el procediment i es tanque la causa, tots quedaran embargats provisionalment i, per tant, no els podran vendre. Tot i això, podran seguir disposant-ne. Entre els immobles aportats també n’hi havia de l’exsecretari general de Presidència, Jordi Vilajoana.

El Tribunal de Comptes va rebre aquesta informació el passat 17 de novembre i ha estat unes setmanes analitzant l’estat de cadascuna de les propietats aportades. En concret, els immobles que s’aporten com a aval i que, preventivament i de manera cautelar, quedaran embargats són un pis de Mas al carrer de Tuset de Barcelona, la meitat d’un immoble d’Homs a Taradell (Osona), finques d’Ortega a Ribes de Freser (Ripollés) i també una propietat de Jordi Vilajoana.

Fonts del Tribunal Constitucional subratllen que l’embargament és preventiu –igual que el dipòsit dels 2,8 MEUR de fiança– i que caldrà esperar fins que hi haja sentència ferma per a determinar si han de respondre econòmicament per l’organització del 9-N.

Comparteix

Icona de pantalla completa