Diari La Veu del País Valencià
L’IVC promocionarà el curtmetratge valencià als col·legis amb ‘La Festa del Curt’

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha organitzat ‘La Festa del Curt’, que se celebra la setmana del 18 al 22 de desembre als centres educatius valencians que hi vulguen participar. L’objectiu d’aquesta activitat és promoure la difusió del curtmetratge valencià als centres valencians de tots els nivells educatius. Per a participar en ‘La Festa del Curt’ els centres educatius han d’accedir a la pàgina web de la Direcció Adjunta d’Audiovisual i Cinematografia de l’IVC, en la qual es pot trobar un llistat de curts de direcció o producció valenciana, classificats per gènere i per edat recomanada.

En aquesta pàgina, es podrà triar el millor programa de curts per a l’alumnat, adaptat al temari o contingut d’una matèria, o bé a un programa més general per a tot el curs, etapa o centre. Tan sols cal triar els curts, demanar la clau d’accés i comunicar quins seran els curts que es projectaran al centre escolar. Llavors es faran arribar els materials perquè es puguen projectar. Per a demanar la clau d’accés als curts s’ha de contactar amb [email protected].

Els centres també poden participar en dos concursos vinculats amb ‘La Festa del Curt’. Així, s’ha convocat un concurs de vídeo per a l’alumnat de Secundària que té com a objectiu la implicació tant de l’alumnat com del professorat, mitjançant la realització d’un xicotet curt o vídeo d’una durada màxima de 30 segons i relacionat amb el món del cinema.

També s’ha convocat un concurs de cartells per a alumnes de Primària que té com a objectiu la implicació de l’alumnat i el professorat, amb el dibuix com a mitjà de comunicació d’una història audiovisual. Tant els cartells com els vídeos que es presenten al concurs estaran relacionats amb els curtmetratges que haja triat projectar cada centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa