Diari La Veu del País Valencià
Ikea obrirà punts de venda en línia en centres comercials, però ajorna ‘sine die’ la botiga al centre de València

La botiga d’Ikea al centre de València encara no té una data definida. L’obertura d’un establiment de la cadena sueca al cor de la ciutat –tal com van anunciar fa mesos– depén de com funcione l’establiment obert al centre de Madrid. Aquesta tenda està especialitzada en mobiliari de dormitoris i està prevista l’obertura d’altres dues botigues dedicades a la venda de cuines i de mobles de saló i menjador.

Segons ha informat aquest dilluns la directora de l’establiment d’Alfafar, Carmen Spínola, estan ja immersos en un procés de cerca de local per a establir-se, preferiblement al carrer de Colom, però el projecte no s’engegarà encara, malgrat que va ser anunciat fa quasi un any.

El que sí que obrirà aquest divendres dia 15 és una botiga al centre de la Marina de Benidorm. L’establiment no tindrà producte i estarà centrant en les compres per Internet i a assessorar els clients. Per ara, tenen un contracte de 6 mesos amb el centre comercial, però l’objectiu és que siga definitiu i expandir el projecte a altres zones del País Valencià, com és el cas de Castelló.

Pel que fa a la facturació, Ikea ha crescut, des de setembre fins ara, un 5% més que en el mateix període de l’any passat. Les expectatives que té la cadena sueca són “bones” i auguren tancar el seu any, que acaba a l’agost, amb una facturació de 117 milions d’euros, enfront dels 112 milions amb què van tancar el passat agost, segons les dades avançades per Spínola.

Pel que fa a l’establiment d’Alfafar, ja fa tres anys i mig que va obrir i per ell han passat al voltant d’11 milions de visitants. Només el passat dissabte hi van acudir unes 18.000 persones. Aproximadament la meitat de les que acudeixen a l’establiment es queden a dinar en la cafeteria del local, fet que fa que la restauració supose un 5% dels seus ingressos.

La venda per Internet representa també un 5% de la seua facturació i la botiga d’Alfafar, segons ha informat la seua directora, és la tercera o la quarta que més ven de tot l’Estat. Tanmateix, Spínola ha assegurat que no tenen establert un objectiu de vendes en línia perquè el seu “fort” és el tracte directe amb el client.

Comparteix

Icona de pantalla completa