Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre Iceta: Hem de fer moltes coses junts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tancat files aquest divendres amb el candidat del PSC a les eleccions del 21 de desembre, Miquel Iceta, per a demanar un millor finançament autonòmic: “Hem de fer moltes coses junts”.

Ho ha fet en un míting d’Iceta al Casal d’Amposta en el qual també han participat la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra; la líder de la llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra; el tercer i la quarta de la llista, Joan Caballol i Bibiana Porres, i el president del Consell Comarcal del Montsià, Francesc Miró.

Puig ha reivindicat un millor finançament i espera que Iceta siga el pròxim president de la Generalitat de Catalunya “per a poder defensar junts un millor finançament” en la pròxima Conferència de Presidents Autonòmics: “Espere que Rajoy la convoque prompte”.

Puig també considera que la victòria d’Iceta és imprescindible per a restablir la relació entre Catalunya i el País Valencià, “en crisi des de fa més de vint anys: primer, perquè el PP valencià no volia tenir relació amb Catalunya i després perquè els independentistes l’han rebutjat”.

“Hem estat vint anys aïllats de Catalunya i no lluitant junts per coses bàsiques, com ara el Corredor Mediterrani”, ha lamentat, i ha cridat a revertir aquesta situació i avançar junts. De fet, ha apostat per “una relació potent” que permeta millores i avançar cap a un model federal que se centre en els ciutadans i deixe a un costat la confrontació.

El president valencià ha enaltit els lligams que uneixen valencians i catalans i ha avisat que mai se sentirà “estranger a Catalunya”. “Mai aconseguiran que el riu Sénia siga una frontera perquè és un espai de trobada”, ha sentenciat, i també ha lloat la capacitat del PSC “per a bastir ponts i unir sensibilitats, com demostra el seu pacte amb Units per Avançar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa