Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes demanarà al jutjat que paralitze cautelarment les borses d’À Punt

La Unió de Periodistes Valencians demanarà al jutge que paralitze la contractació de periodistes per a la nova radiotelevisió pública, À Punt.

Aquest dissabte, el col·lectiu de periodistes ha celebrat una assemblea extraordinària a La Nau de la Universitat de València per a decidir si trasllada al jutge la petició de paralitzar la contractació de professionals per a À Punt com a mesura cautelar, ja que, el passat mes de juny, l’associació de professionals de la comunicació va decidir en assembla impugnar la convocatòria de borses treball provisional per a l’accés del periodistes en la nova radiotelevisió pública.

Així, després que concloguera el procés de configuració de les borses, el passat 2 d’octubre la Unió de Periodistes va presentar un recurs administratiu contra el barem de la borsa temporal de periodistes per a la radiotelevisió valenciana. Tanmateix, el 26 d’octubre, el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va acordar desestimar el recurs administratiu de reposició interposat per la Unió de Periodistes, juntament amb l’Associació de la Premsa d’Alacant, contra la convocatòria de la borsa de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana. La decisió del CVMC de tancar la via administrativa, facultava a la Unió a iniciar el tràmit per la via judicial tal com havia acordat el col·lectiu en la darrera assemblea.

La Unió de Periodistes Valencians va intentar, des del minut zero, encetar un procés de negociació amb el Consell Rector i els sindicats per a pactar un barem just a l’hora de contractar personal per a la nova radiotelevisió pública, expliquen en un comunicat. “La resposta, en tots els casos, va ser una negativa constant a contemplar les demandes de la professió periodística”, afegeixen

El CVMC va tancar la via de diàleg en oposar-se al recurs administratiu. / BIEL ALIÑO-UNIÓ DE PERIODISTES

Aquest dissabte, però, s’ha debatut i votat demanar com a mesura cautelar paralitzar la contractació mentre el magistrat continua el procés judicial i es pronuncia. D’aquesta manera, la proposta ha estat aprovada per 73 vots a favor, 44 en contra i 2 abstencions.

Això no obstant, la Unió de Periodistes Valencians insta al Consell Rector de la CVMC a iniciar els tràmits per a convocar com més prompte millor un nou procés de selecció de personal que permeta desbloquejar l’actual situació. Per part de la Unió no es tanca la porta a un diàleg amb tots els actors implicats en aquesta qüestió, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa