Diari La Veu del País Valencià
ERPV demana a les Corts que condemnen l’empresonament del govern de Catalunya

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Josep Barberà, ha registrat un prec, en nom de la seua formació i d’Esquerra Valenciana (EV), a la mesa de les Corts Valencianes perquè promoguen un debat sobre “la greu situació desencadenada a Catalunya” arran de les detencions i l’empresonament del vicepresident del govern, Oriol Junqueras, i de 7 consellers destituïts pel govern de Mariano Rajoy.

Barberà sol·licita que les Corts Valencianes “condemnen l’actuació desmesurada duta a terme pel govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155 i pels tribunals espanyols amb la detenció i empresonament de part del govern català”.

En un comunicat, les dues formacions demanen “valentia política” i alerten les Corts “del perill de mirar cap a un altre costat davant la judicialització de la política” que ja pateixen “els valencians amb l’entorpiment d’iniciatives legislatives pròpies”.

A parer d’ERPV i EV, “l’actuació de l’Audiència Nacional, empresonant 8 membres del govern català, fa recordar l’antic Tribunal de Orden Público” franquista. L’escrit de petició continua: “Els valencians i les valencianes no podem consentir que el Fiscal General de l’Estat actue a les ordres i el dictat del govern. No podem assumir la vulneració de drets dels acusats en botar-se totes les mesures de seguretat i creant un greu cas d’indefensió, sense termini de trasllat de querelles, sense mesures cautelars individuals i amb la dispersió de presos.”

Comparteix

Icona de pantalla completa