Sáenz de Santamaría planteja al Senat el 155 com la fi de la "desobediència a la llei"

La vicepresidenta del govern espanyol defensa que l'objectiu no és "el principi d’un nou centralisme" sinó "obrir una nova etapa"
26 octubre 2017 01:00h
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la seua compareixença al Senat.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest dijous al Senat les mesures del seu executiu per a l'aplicació del 155 per la necessitat d'"obrir una nova etapa", "tornar a la senda de legalitat" i fer respectar la "convivència i la concòrdia" a Catalunya. En el seu discurs davant la Comissió conjunta del Senat, ha afirmat que a Catalunya cal "recuperar la senda de la legalitat i de la convivència, preservar la recuperació econòmica i la tranquil·litat de les famílies" a més de “celebrar eleccions en situació de normalitat política i neutralitat institucional".

Segons Sáenz de Santamaría, el 155 no es planteja "com el principi d'un nou centralisme" sinó com la fi "d'una reiterada desobediència a la llei" i per a "protegir l’autogovern de Catalunya davant el desgovern dels independentistes". "Estem donant un pas a favor de l'Estat de dret" i "a favor de la diversitat i pluralitat" perquè "no estem parlant d’idees i ideologies", sinó "de principis bàsics per a la convivència, respecte i llibertat", ha dit. 

next