Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont acusa Felip VI de posar-se al costat del PP

Carles Puigdemont ha rebutjat el missatge de Felip VI i l”ha acusat de posar-se “al costat del discurs del PP” i les seues polítiques “catastròfiques”.

“No podem acceptar el missatge del cap de l’Estat”, ha assegurat abans d’adreçar-se directament al monarca. “M’adrece a sa magestat: així no. Vosté va decebre molta gent que l’aprecia i que esperava un altre to”. Puigdemont li ha retret que obviara “les imatges de violència” i l’ha avisat que “ahir va perdre una oportunitat d’adreçar-se a tots. No ha tingut un paper moderador. No ha tingut mai interés de conéixer l’opinió del govern català”.

El president català ha demanat “serenitat” i actuar “sense por” a la població i ha afirmat que Catalunya té “més a prop que ahir” el seu “desig històric”.

“Vam fer un referèndum enmig d’una repressió sense precedents. Els propers dies mostrarem la millor cara quan les institucions apliquem els resultats del referèndum. Fem-nos forts en la dignitat i serem capaços de portar endavant el somni que se’ns proposa”, ha conclòs.

Puigdemont ha constatat que “el poble de Catalunya està unit” en el “civisme i la pau” i ha volgut “posar en valor la mobilització, superant pors i amenaces”. A parer del president català, els ciutadans han de “sentir-se forts” tot i “la violència que vulguen posar alguns”. Per això ha fet una crida a la unitat, a “mantindre’s com un sol poble, amb diferències, errors i encerts” i ha assegurat que “el món” sent “admiració” per l'”actitud tan cívica i compromesa”.

Segons Puigdemont, els catalans estan disposats a fer “el que altres pobles han fet i que altres faran”. També s’ha adreçat en castellà als “ciutadans espanyols” que “han enviat la seua solidaritat” i ha agraït “l’esforç de molta gent per acompanyar el poble català en les seues reivindicacions”. Als ciutadans espanyoles els ha garantit que Catalunya és “un sol poble que no té problemes amb llengües i identitats”.

Mediació espanyola i internacional

“Aquest moment demana mediació. Hem rebut diverses propostes i coneixen la meua predisposició. No hem rebut cap resposta positiva de l’Estat a aquestes propostes de mediació. De dins i fora de Catalunya i de fora de l’Estat”, ha explicat Puigdemont, en referència a les nombroses veus, com ara el líder de Podem, Pablo Iglesias i l’església Catòlica, que han demanat una mesa de negociació.

Comparteix

Icona de pantalla completa