Diari La Veu del País Valencià
Quatre orquestres es disputaran la segona edició dels premis Bankia

L’Institut Valencià de Cultura organitza el concurs d’Orquestres Bankia amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals i el patrocini de Bankia i ha donat a conéixer les formacions que participaran en cadascuna de les dues categories que configuren aquesta segona edició del certamen.

En la categoria Salvador Giner, per a orquestres d’entre trenta i cinquanta músics, concursan l’Orquestra Simfònica L’Artesana de la Societat Musical L’Artesana de Catarroja i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical L’Artística de Bunyol. En la categoria Martín i Soler per a orquestres d’entre cinquanta-u i setanta músics participaran l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la Societat Musical La Paz, de Sant Joan d’Alacant, i la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.

El concurs tindrà lloc al Palau de les Arts els dies 24 i 25 de febrer de 2018. En aquesta edició es manté l’import dels premis de la primera i se’n dóna un de nou, ja que en lloc d’otorgar un únic premi al millor director es lliurarà un premi al millor director en cadascuna de les dues categories.

Cal recordar també que en aquesta edició es van introduir altres canvis com ara el nombre de músics de les formacions, una mesura amb què es pretén animar a participar altres orquestres valencianes amb menor nombre de músics, i un festival d’orquestres que tindrà lloc de manera paral·lela al concurs i en què participaran les guanyadores d’aquesta i de l’anterior edició, així com altres formacions que seran invitades.

Comparteix

Icona de pantalla completa