Diari La Veu del País Valencià
Salvador demanarà a Foment que les autonomies puguen legislar en matèria d’habitatge social

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el Ministeri de Foment mantindran, el pròxim dijous 5 d’octubre, la reunió de la Comissió Bilateral per a abordar la Llei per la Funció Social de l’Habitatge. En aquest sentit, la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha explicat que, “des del primer moment, la Generalitat ha estat disposada a abordar i a dialogar tot el relacionat amb aquesta llei que considerem necessària per a la Comunitat Valenciana i, per açò, defensarem totes les qüestions que, segons la interpretació que fa el govern d’Espanya, poden ser inconstitucionals”. La Comissió és el pas previ a la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat si no s’aconsegueix en ella un acord.

Així, ha indicat que “ens asseurem a parlar per a resoldre aquest conflicte” i ha advertit que “tenim arguments sòlids per a defensar els pilars bàsics del text que es veuen amenaçats per l’executiu de Mariano Rajoy”. Des de la conselleria dirigida per Maria José Salvador recorden que aquesta llei, la primera impulsada per l’executiu valencià en aquesta legislatura, va entrar en vigor el passat 1 de març i va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris en les Corts, a excepció feta del PP. Per tant, “defensarem davant el Ministeri aquesta llei aprovada per la majoria del parlament valencià”, ha indicat.

Per això, Torró demanarà al Ministeri que “deixen a les comunitats autònomes legislar en aquesta matèria per a garantir el dret a l’habitatge, atés que el govern espanyol, de moment, ni ha aprovat una vertadera Llei de Segona Oportunitat ni està aplicant les mesures necessàries per a evitar desnonaments”.

No obstant açò, ha apuntat que, des de fa set mesos que va entrar en vigor la llei, “s’ha avançat molt i està ajudant molta gent”. De fet, ha explicat que, des del primer moment, es van engegar els espais InfoHabitatge en les tres demarcacions per a atendre els ciutadans. Així, s’ha assessorat tots els ciutadans que han formulat les més de 1.669 consultes que han arribat, s’ha intervingut en 43 casos de desnonament i s’han donat diferents solucions habitacionals a 554 famílies a través d’ajudes al lloguer o habitatges socials”. “Amb aquesta llei estem ajudant la gent i resolent els seus problemes”, ha indicat Torró.

Per tots aquests motius, la directora general ha apuntat que, durant la trobada, “explicarem i defensarem les nostres raons per les quals hem reconegut el dret subjectiu a l’habitatge a la Comunitat Valenciana perquè les administracions tenim el dret a garantir l’habitatge a aquelles persones que ho necessiten”. Aixi mateix, Torró ha recordat que el de l’Habitatge és un dret “fonamental reconegut en l’Estatut d’Autonomia i en la Constitució Espanyola; a més, també s’arreplega en la Declaració Universal de Drets Humans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa