El cens serà universal i els ciutadans podran votar en qualsevol col·legi

Els Mossos s'han presentat a primera hora del matí als col·legis electorals tot i que no els han desallotjat
1 octubre 2017 01:00h
Dos agents dels Mossos que miren el recinte de l\'institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona, davant desenes de mitjans.

El cens del referèndum de l'1 d'octubre serà universal, el que significa que els ciutadans podran votar en qualsevol col·legi electoral, segons han confirmat a l'ACN fonts del Govern. Es tracta d'una mesura per a donar resposta a possibles tancaments de locals de votació, tot i que de moment no s'ha produït cap precinte.

Així, encara que cada ciutadà tingués assignat inicialment un col·legi concret, podrà dipositar el seu vot en qualsevol local. Centenars de persones han passat la nit als centres de votació designats per a evitar precisament que puguin ser tancats per les forces policials. Ja s'estan produint les primeres cues per a poder votar.

Sobre l'obertura dels col·legis, els Mossos d'Esquadra han anat arribant a primera hora del matí a diversos col·legis electorals a tot Catalunya. Una vegada al centre, alcen acta per a identificar els responsables i informar de la situació. En cas que estiguen plens de gent, tenen la instrucció d'actuar sempre sense generar cap tipus de conflictivitat, així que no estan desallotjant els col·legis electorals. Els Mossos tenien instruccions per a situar-se a l'accés del local per a impedir la seua obertura, així com de requisar material relacionat amb el referèndum. En molts casos, la gent que havia ocupat els col·legis ha rebut els Mossos entre aplaudiments i amb crits de 'Votarem'.

next