La Guàrdia Civil bloqueja el vot telemàtic del referèndum

El TSJC va demanar la suspensió temporal de 29 aplicacions que podrien servir per "comptar vots" o "exercir el vot telemàtic"
30 setembre 2017 01:00h
Periodistes a la porta del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya

La Guàrdia Civil ha explicat que ha bloquejat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per a "anul·lar el vot telemàtic" de l'1-O. Així ho ha detallat aquest cos a través del seu compte de Twitter. Aquesta afirmació es contradiu amb les declaracions que ha fet aquest dissabte el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, qui ha assegurat que l'actuació no afecta la logística de l'1-O però sí que impedirà als ciutadans fer altres tràmits.

"Que tothom estiga tranquil; demà es votarà, es comptarà i, si cal, es recomptarà", ha subratllat. Turull ha criticat la "desproporció" en l'actuació i ha demanat que es reconsidere la decisió perquè entre els 29 aplicatius que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va demanar suspendre temporalment n'hi ha que afecten directament el funcionament de la Generalitat i dels ciutadans.

next