Diari La Veu del País Valencià
8 de cada 10 usuaris de telefonia mòbil ignoren si la seua assegurança de la llar cobreix el trencament del terminal

8 de cada 10 usuaris de telefonia mòbil de l’Estat ignoren si la seua assegurança de llar cobreix el trencament del mòbil. Així ho afirma l’últim Informe de l’Smartphone Segur elaborat per Acierto.com. Una anàlisi detallada per edats, cobertures i àmbit geogràfic que posa en relleu la necessitat de comptar amb una assegurança que protegisca el telèfon en un context en el qual aquests dispositius s’han convertit en una part fonamental de les nostres vides.

Les aplicacions de missatgeria instantània, les favorites

Es calcula que els usuaris passen davant de la pantalla una mitjana de cinc hores al dia, durant les quals realitzen fins a 85 interaccions.També prefereixen destinar aquest temps a les apps de missatgeria instantània. En concret, fins al 53,8% dels enquestats es va decantar per elles. El 18,2% i 14,4% va escollir els jocs i les apps bancàries i un escàs 6,5%, les xarxes socials.

També els empren per a comprar a través de la xarxa; tant, que fins a quasi la meitat dels espanyols ho ha fet alguna vegada. Una tendència que va en augment i que afecta principalment els joves d’entre 25 i 34 anys, els que més compren. Els experts apunten a un creixement del 120% de cara al 2018. En definitiva, unes interaccions que podrien veure’s truncades si el nostre smartphone pateix algun contratemps.

El 78% dels usuaris no ha assegurat mai el seu telèfon

Solament el 22% de la població ha contractat una assegurança per al seu terminal i quasi la meitat ho ha fet per menys de 25 euros. Els que han gastat entre 25 i 50 euros representen el 35%, mentre que un 16% ha decidit fer-ho per més de 50 euros. No obstant això, s’aprecien diferències significatives en funció de l’edat. De fet, el 65% dels qui han contractat una pòlissa que cobrisca el seu mòbil tenen entre 26 i 40 anys. El rang entre els 41 i 50 anys representa el 19,2%, mentre que el dels joves, el 12,8%.

Però quina raó es troba darrere d’aquesta decisió? L’escassa rendibilitat amb la qual es perceben aquestes cobertures. Fins al 77,5% dels subjectes no ho considera rendible. “Estem parlant de xifres molt cridaneres, sobretot si tenim en compte que aquest desconeixement pot portar a despeses en reparacions molt elevades”, comenta Carlos Brüggemann, cofundador d’Acierto.com. “Tampoc podem perdre de vista el llançament d’smartphones cada vegada més cars, com l’últim iPhone i el Galaxy Note, que compten amb versions a partir dels mil euros”, remata.

1 de cada 3 usuaris ignora quines cobertures inclou el seu segur de llar

Així mateix, l”Informe del Smartphone Segur’ desvetla que el 28% dels usuaris ignora quines cobertures inclou la seua assegurança de la llar. Alguna cosa que es reflecteix també en els comunicats que presenten a la seua companyia asseguradora, ja que solament el 20,2% dels clients l’ha utilitzada alguna vegada. Les dades contrasten amb el percentatge d’usuaris de telefonia mòbil que assegura llegir el condicionat general de la seua pòlissa abans de contractar-la, que ascendeix fins al 41%. Malgrat fer-ho, un àmplia majoria desconeix si la seua li permet reclamar la reparació del seu telèfon.

Entre les més freqüents trobem el trencament i avaria de la pantalla, els errors d’engegada i apagat i les fallades en la bateria, unes reparacions que solen suposar entre 138 i 200 euros i que poden estar contemplades en l’assegurança. No obstant això, és probable que hàgem de decantar-nos per una opció àmplia com un multirisc que contemple la garantia de danys accidentals. També hi ha cobertures concretes de danys accidentals o d’ús fraudulent per robatori i assegurances específiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa