Diari La Veu del País Valencià
Moragues, sobre la concentració d’España 2000: Hem de fer efectiva la llibertat d’expressió mantenint l’ordre públic

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que en les concentracions i manifestacions es vetlla, d’una banda, per la llibertat d’expressió i, d’altra, per la seguretat ciutadana independentment del contingut, que “pot agradar més o menys”.

Així ho ha indicat Moragues en declaracions als mitjans de comunicació, en ser preguntat per les explicacions que demana Compromís al Congrés davant una concentració “feixista” que va intentar “boicotejar”, aquest dilluns, un acte a favor del referèndum de l’1 d’octubre convocat en la seu de la Societat Coral El Micalet de València per la plataforma Pel dret a decidir. La concentració del grup d’ultra dreta España 2000 comptava amb tots els permisos.

Sobre aquest tema, el delegat ha indicat que “ara hi ha moltes concentracions i manifestacions”. Particularment, ha afegit, “han augmentat aquests dies i, quan parlem de concentracions, els paràmetres i criteris pels quals ens movem en Delegació són dos: per un part, fer efectiu l’exercici del dret de manifestació, reunió i llibertat d’expressió i, per una altra, el manteniment de l’ordre públic i de la seguretat ciutadana”.

Amb aquests paràmetres el que es persegueix és que “hi haja normalitat, que no hi haja cap tipus d’incident, que no existisquen altercats, que no es pose en perill l’ordre públic, que hi haja seguretat ciutadana i, també, fer efectiu el lliure exercici del dret de manifestació i llibertat d’expressió; que cadascun pense i opine el que considere convenient”, ha dit Moragues.

Respecte al contingut d’aquests actes, el delegat ha afirmat que “en uns podem estar més d’acord, en uns altres podem estar menys d’acord i en uns altres rebutjar-los frontalment”. “Però ací no parlem de l’opinió del delegat, sinó de fer efectiva la llibertat d’expressió mantenint l’ordre públic i la seguretat ciutadana”, ha puntualitzat.

D’altra banda, i en relació amb aquest assumpte, preguntat pel nombre d’agents de Policia que es traslladaran a Barcelona per al referèndum, Moragues ha asseverat que donar aquest tipus d’informacions “redundaria en contra de la seguretat” i ha demanat ser “molt curós i prudent” perquè “són qüestions complicades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa