Diari La Veu del País Valencià
València i Xàtiva acullen actes en suport al referèndum català

Els defensors valencians de la celebració del referèndum convocat per a diumenge 1 d’octubre a Catalunya i integrants de la plataforma Va de democràcia s’aplegaran aquest divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània després que l’hotel Astoria de València –lloc on estava previst inicialment– haja cancel·lat l’acte. A l’acte reivindicatiu del dret a decidir participaran el periodista J.J. Pérez Benlloch; l’activista cívic Guillem Agulló Lázaro; l’escriptor Octavi Monsonís; el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà; l’escriptora Gemma Pasqual; el mestre Vicent Mauri; el president d’Esquerra Valenciana, Paco Sória; la membre de la Comissió Cívica d’Alacant per a la recuperació de la Memòria Històrica Carme Jorques; l’advocat i editor d’aquest diari Moisès Vizcaino; l’editor i activista cultural Eliseu Climent, el periodista Francesc Viadel i el filòleg Josep Escribano.

La plataforma ja va convocar l’acte de protesta contra “l’acció repressora duta a terme per les forces de seguretat de l’Estat a les diferents conselleries i direccions generals del govern català així com seus de partits, empreses privades i cases particulars de Catalunya” el passat 20 de setembre.

Convocatòria a Xàtiva

L’Ateneu Popular de Xàtiva ha convocat una concentració divendres a les 20 hores davant de la delegació d’Hisenda de la capital de la Costera.

“Defensem el dret a la lliure determinació de tots els pobles del món i, especialment, d’aquells que lluiten activament per exercir aquest dret davant l’opressió dels altres, com és, en aquests moments, el poble català. Volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble de Catalunya que vol votar en el referèndum de l’1 d’octubre per a exercir el seu dret a decidir sobre el seu futur i que està patint la repressió més ferotge per defensar-lo”, expliquen els convocants en una nota de premsa.

Comparteix

Icona de pantalla completa