Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat està personada com a acusació particular en 21 causes per corrupció

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat aquest dimecres que la Generalitat Valenciana està personada en 21 procediments penals per qüestions relacionades amb la corrupció com a acusació particular i en uns altres com a part perjudicada, i ha estimat que els diners robats pels responsables polítics ascendeix a “desenes de milions”.

Així ho ha indicat Bravo en les Corts després d’una pregunta formulada pel diputat del PSPV Alfred Boix sobre la personació de la Generalitat en procediments de corrupció com a part perjudicada. La consellera ha lamentat que la corrupció és un dels “greus problemes d’aquest país” perquè “soscava directament la confiança dels ciutadans en el sistema democràtic i les institucions”. De fet, ha recordat que en les enquestes del CIS, aquesta qüestió continua sent una de les majors preocupacions dels ciutadans.

Com a conseqüència de la corrupció, ha indicat que els jutjats i tribunals valencians investiguen o jutgen quasi 300 processos relacionats amb la corrupció política o econòmica tant de responsables de l’administració local i provincial com de l’autonòmica. També hi ha casos al Tribunal Suprem i a l’Audiència Nacional espanyola. “El diagnòstic és alarmant”, ha lamentat.

Bravo ha indicat que el Consell ha aprovat la personació de la Generalitat en 21 procediments penals per diferents causes de malversació i tràfic d’influències. L’Advocacia actua en un doble sentit, ha indicat, perquè està personada en procediments com a part perjudicada i en uns altres com a acusació particular.

Així mateix, ha explicat que està personada en procediments que porta el Tribunal de Comptes perquè els condemnats “restituïsquen els diners robats als valencians”.

Bravo ha admés que és “difícil” quantificar-los perquè molts casos estan en fase d’instrucció, però ha estimat que ascendirà a “desenes de milions”. “Des de la Conselleria de Justícia estem des del primer moment donant suport als jutges i a la fiscalia en l’àmbit de la recerca perquè tinguen recursos i els ciutadans no tinguen la percepció que hi ha impunitat contra els corruptes”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa