Diari La Veu del País Valencià
Les colles de muixerangues rebutgen el bloqueig dels comptes dels castellers de Catalunya

Les colles muixerangueres Jove Muixeranga de València, Conlloga-Muixeranga de Castelló, Muixeranga de Xàtiva la Socarrà, Muixeranga de la Marina Alta, Ball dels Locos de l’Olleria, Muixeranga de la Plana, Muixeranga de la Safor, Nova Muixeranga d’Algemesí, Muixeranga d’Alacant, Colla Corball i la Muixeranga de Vinaròs han emés un comunicat on mostren el seu rebuig al bloqueig dels comptes corrents de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i el Museu Casteller, atés que consideren que significa “la intervenció de facto per part de l’Estat d’aquestes entitats”. Les muixerangues que signen l’escrit se solidaritzen amb la Coordinadora, el Museu i les colles castelleres i reivindiquen la seua independència organitzativa.

“Els castells, germans de les muixerangues, són patrimoni immaterial de la Humanitat i són una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya i una icona de la seua cultura, que no entén de diferències polítiques”, pot llegir-se al comunicat.

Així mateix, expliquen que l’actuació del Ministeri d’Hisenda és “injustificable”, atés que la CCCC és una entitat federativa, privada i sense ànim de lucre. En la mateixa línia, els col·lectius sotasignants –està previst que al llarg del dia s’hi sumen més– rebutgen “enèrgicament el conjunt de l’operació repressiva que el govern espanyol duu a terme contra les entitats culturals de Catalunya” i es posen a disposició de la Coordinadora i del Museu Casteller en qualsevol circumstància que puguen necessitar.

Comparteix

Icona de pantalla completa