Diari La Veu del País Valencià
L’extrema dreta intenta rebentar sense èxit un acte de solidaritat amb Catalunya a València

Un centenar de membres d’España 2000 han intentat impedir la celebració d’un acte de solidaritat amb Catalunya convocat per la Plataforma Pel Dret a Decidir convocada al Teatre Micalet de València (Fotogaleria). Els militants d’extrema dreta s’han apostat al carrer de Guillem de Castro, just enfront de la porta de la Societat Coral el Micalet.

Han ocupat un dels carrils reservats al trànsit de vehicles de motor, però deixant lliure el carril bici que els separava de la vorera, on una filera d’agents de la Policia Nacional espanyola han fet de barrera per a impedir que s’acostaren a l’entrada del centre cultural.

Els manifestants portaven banderes espanyoles de tota mena, algunes senyeres i també un parell d’estelades que han procedit a incinerar al llarg de les dos hores que han estat corejant cançons de Manolo Escobar i pasdobles patriòtics, com ara Banderita Española.

El carril bici de Guillem de Castro separa els membres de l’extrema dreta dels agents de la policia. / DANIEL GARCÍA-SALA

Llevat d’algun intent d’aproximació a la vorera impedit físicament pels agents de la policia, l’únic moment de veritable tensió s’ha produït quan un grup d’independentistes s’han acostat tot cridant pel carrer de Maldonado. L’escamot feixista ha girat cua i s’ha enfrontat als independentistes, però, de nou, la policia ha evitat l’enfrontament físic.

Els manifestants han corejat consignes com “que visca Espanya”, “espanyol, defensa la teua nació”, “catalanistes, terroristes” i “jo sóc espanyol” mentre hissaven senyeres i banderes d’Espanya. Una pancarta en la qual es llegia ‘Tot separatisme és un crim que no perdonarem’, ha presidit la convocatòria.

Suport al referèndum de Catalunya

L’acte ‘El País Valencià pel dret a decidir’ estava convocat per la plataforma del mateix nom amb l’objectiu de reivindicar “la llibertat d’expressió i de mostrar el suport i la solidaritat del País Valencià amb el poble català en el seu desig d’expressar, a través de les urnes, la manera d’organitzar-se en el futur políticament i socialment”.

Així ho ha indicat la representant de la Xarxa País Valencià pel dret a decidir, Consol Barberà, qui ha lamentat i expressat el seu rebuig a “aquells grups intransigents i intolerants que boicotegen els intents pacífics i plurals de manifestar la llibertat d’expressió”.

Per la seua banda, la representant de la International Commission of European Citizens, Anna Arqué, ha assegurat que l’1 d’octubre els catalans votaran i el sí guanyarà, de manera que es constituirà la República Catalana. Al seu judici, ara hi ha dos fotografies: “Una, la de la desesperació d’un estat espanyol construït amb fils franquistes i, una altra, la de la determinació i la felicitat dels catalans”.

“De cap manera farem un pas arrere i de cap manera el so dels qui criden contra la democràcia ens farà donar-lo”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa