Diari La Veu del País Valencià
El jutge envia a la presó l’home detingut a Vinaròs presumptament relacionat amb els atemptats de Barcelona

El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha decretat, aquest dilluns, l’ingrés a la presó del presumpte gihadista detingut en la localitat castellonenca de Vinaròs (Baix Maestrat) per la seua relació amb la compra i trasllat d’explosius de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

El detingut, que s’ha negat a declarar en dependències judicials, mantenia una estreta relació amb alguns dels terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment, amb Abdelbaki Es Satty, l’imant de Ripoll dinamitzador de la cèl·lula terrorista que va morir en l’explosió de la casa d’Alcanar, segons va informar el Ministeri de l’Interior.

La investigació, que manté oberta la Guàrdia Civil i que dirigeix el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, està permetent reconstruir l’activitat logística de la cèl·lula, que s’estén a les setmanes prèvies als atemptats. Segons Interior, la magnitud dels preparatius trobats després de l’explosió de l’habitatge que els terroristes disposaven a Alcanar ha requerit una ingent activitat d’apilament de substàncies.

En aquesta tasca de recol·lecció d’elements per a atemptar, diversos membres de la cèl·lula van comptar amb el suport de la persona detinguda a Vinaròs, que, almenys, va facilitar la seua documentació personal amb la qual es van realitzar compres de peròxid d’hidrogen, una substància fonamental per a la confecció d’explosius. Segons la Guàrdia Civil, el detingut també va posar a la disposició dels terroristes mitjans de locomoció amb els quals es va realitzar part del transport d’aquestes substàncies explosives.

El jutge manté a la presó preventiva Mohamed Houli Chemlal, que va confessar que el grup planejava atemptar contra monuments com la Sagrada Família, i Driss Oukabir, nom amb el qual es va llogar la furgoneta amb la qual es va perpetrar l’atemptat a la Rambla de Barcelona. Tots dos van ser detinguts juntament amb altres dos més que actualment es troben en llibertat: Mohamed Aalla, amo del cotxe que va atemptar a Cambrils, i el gerent del locutori de Ripoll, Salh el Karib.

Comparteix

Icona de pantalla completa