Diari La Veu del País Valencià
Naix ‘Quatre vents’, la plataforma de fires de música del corredor cultural Mediterrani

El Mercat de Música Viva de Vic va veure nàixer aquest dimecres la plataforma ‘Quatre Vents’, un conjunt de fires i mercats de música catalanòfona format pel mateix mercat, la Fira Mediterrània de Manresa, la fira Trovam del País Valencià i la Fira B! de les Illes Balears.

Un dels objectius és crear sinergies perquè els artistes dels diferents territoris puguen actuar en les diferents fires i mercats. El seu portaveu, el valencià i impulsor del TroVAM Joan Gregori, va explicar a l’ACN que a llarg termini la plataforma pretén crear “un corredor mediterrani de cultura” entre mercats que són molt pròxims pel que fa a la cultura i la llengua.

Joan Gregori va explicar que des d’un primer moment la plataforma vol ser un punt de contacte perquè les diferents fires i mercats dels territoris de parla catalana puguen establir “un intercanvi natural” d’artistes que canten en aquesta llengua i, d’aquesta manera, poder arribar a crear “un pol cultural al voltant de la mediterrània des dels territoris de parla catalana”.

El director del MMVV, Marc Lloret, va apuntar que la plataforma és tota una declaració d’intencions de les quatre fires i mercats que la conformen “amb la voluntat que hi haja moviment d’artistes de cada territori a les altres fires”. De fet, segons Lloret, aquest intercanvi ja es produeix en certa mesura des de fa temps, “però creiem que és bo donar-li forma i contingut i anar més enllà perquè la col·laboració tinga possibilitats de contribuir a la mobilitat dels grups pel territori”.

Joan Gregori va explicar que aquests contactes entre les diferents fires i mercats també tenen lloc a altres nivells. “Al País Valencià fa 20 anys que anem amb retard i els contactes també ens serveixen per a veure com es fan les coses al Principat i que una fira com la nostra que té quatre anys de vida puga anar creixent”, va afegir. “Hi ha companys que tenen un camí de 25 anys fet; per tant, és absurd que intentem inventar una cosa des de 0”, va afegir. Gregori també va explicar que tenen molt clar que cal tractar d’estendre’s cap a un mercat “el més unificat possible”. “Tenim un denominador comú, històric, cultural i lingüístic molt fort, i a partir d’ací cal enllaçar aquesta realitat per a caminar conjuntament”, va assenyalar el portaveu.

Comparteix

Icona de pantalla completa