Diari La Veu del País Valencià
Bankia consuma l’absorció de BMN ordenada pel FROB

Bankia i Banco Mare Nostrum (BMN) es donen aquest dijous el ‘sí, vull’. Les dues entitats celebren a hores d’ara juntes generals extraordinàries d’accionistes on aprovaran la seua fusió, anunciada el 27 de juny. Una vegada aprovada l’operació, se sol·licitaran autoritzacions als reguladors, als supervisors i a les autoritats, informa Europa Press.

Segons el president del banc nacionalitzat, José Ignacio Goirigolzarri, les autoritzacions estaran disponibles en desembre. L’operació implica el lliurament de 205,6 milions d’accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN. Això significa que Bankia valora BMN per 825 milions d’euros (0,41 vegades el seu valor en llibres).

Els accionistes de BMN posseiran el 6,7% del capital de Bankia i el president de BMN, Carlos Egea, esdevindrà nou conseller extern de Bankia. BMN aporta, a més, prop de 38.000 milions d’euros en actius i una entitat líder a Múrcia, Granada i Balears i amb una presència destacada a la demarcació d’Alacant.

Camí de la venda de Bankia

L’absorció ve dictada per l’Estat. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va afirmar en març que fusionar Bankia i BMN era la millor estratègia per a “optimitzar la capacitat de recuperació de les ajudes públiques davant d’un procés futur de desinversió”. Segons un estudi d’AFI i de Société Générale, vendre conjuntament les dues entitats permetrà que l’Estat recupere 401 milions d’euros extra del rescat.

Bankia va rebre 22.424 milions d’euros en ajudes públiques i de les que ha retornat el Banc d’Espanya calcula que es podrien recuperar 9.260 milions. De moment, l’Estat ha venut un 7,5% de les accions de l’entitat, operació que li va permetre ingressar 1.304 milions d’euros. Pel que fa a BMN, les ajudes van ascendir a 1.645 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa