Diari La Veu del País Valencià
Bravo ordena la immediata reubicació dels jutjats de la Ciutat de la Justícia afectats per l’incendi

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha signat aquest dilluns l’adjudicació, mitjançant tramitació d’emergència, de les obres per a resituar de manera provisional els jutjats de primera instància 1, 2, 3 i 4 de València afectats per l‘incendi registrat passat diumenge a la Ciutat de la Justícia de València.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià va suspendre ahir dilluns sine die l’activitat de tots els òrgans judicials ubicats a la Ciutat de la Justícia de València a causa de l’incendi originat per causes desconegudes que s’estan investigant. No obstant això, els Jutjats de Guàrdia de detinguts, incidències i Violència sobre la Dona segueixen operatius.

L’estat de les dependències i instal·lacions afectades pel foc “impedeix”, segons la Conselleria, que aquests òrgans exercisquen les seues funcions jurisdiccionals i de tutela judicial efectiva que tenen constitucionalment encomanades. Les mateixes fonts informen que, a més, hi ha “un nombre considerable” d’expedients que poden contenir dades personals “que requereixen una adequada protecció, custòdia i salvaguarda en els termes de la normativa sobre protecció de dades de caràcter personal”.

Amb aquesta finalitat, la consellera Bravo ha signat la resolució que habilita la Conselleria per a condicionar “uns espais provisionals i altres elements indispensables” perquè els òrgans judicials afectats puguen reprendre la seua labor. La resolució també permet la realització dels treballs necessaris de reparació i consegüents obres en les dependències afectades “perquè compten amb les degudes garanties i condicions” tant a nivell estructural com de seguretat i higiene laborals i de seguretat de la via pública.

La llei permet l’adjudicació directa mitjançant la forma jurídica de la declaració d’emergència, “que és la solució que s’ha pres perquè els jutjats afectats pel foc es reòbriguen el més prompte possible”. Així, Justícia ha adjudicat el contracte a la mercantil valenciana Bertolín SAU atés que, segons considera, aquesta empresa reuneix els requisits de capacitat i solvència requerits.

Comparteix

Icona de pantalla completa